Dulcele – acrișor al dimineților: dulceață de vișine făcută în casă
24 Iunie 2018
14:32
Mai tuturor ne plac vișinele și chiar dacă le-a cam trecut vremea, am zis că nu ar fi rău să ne colorăm ziua și să vă propunem rețeta dulceții de vișine făcute în casă.
Despre cât de sănătoase sunt vișinele și cât de mult bine fac, prin consum, organimului, puteți citi AICI.
Ingrediente necesare pentru o porţie:
- 2,5 kg de vişine
- 1 bucată lămâie
- 1,5 kg de zahăr
Preparare:
Pentru cea mai bună dulceaţă, alegeţi vişinele, le spălaţi şi le scoateţi sâmburii. Puneţi zahărul peste ele şi le lăsaţi câteva ore acoperite, până ce zahărul s-a topit.
Puneţi vişinele în cratiţă, la foc mediu, le fierbeţi 15 minute, adăugaţi zeama de la lămâie şi le mai fierbeţi 5 minute. Le spumaţi dacă este cazul. Când dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit. Poftă bună!
Monica Marton