fbpx

Ferigile tinere, bogate în antioxidanți și omega 3

sursa: thespruceeats.com

O plantă mai puțin cunoscută, dar benefică.

 

29 Septembrie 2018

13:21

Fiddleheads sau ferigile tinere sunt cunoscute în  special în bucătărille din Asia și nordul Franței, fiind consumate fierte, în salată, cu maioneză sau unt.

Aceste legume sunt bogate în acizi graşi omega-3 şi fibre, au proprietăţi antioxidante şi sunt foarte apreciate pentru gustul delicios, dar și pentru beneficiile pe care le aduc organismului, cum ar fi:

  • ajută la pierderea în greutate datorită conținutului ridicat de fibreâ
  • previne și luptă împotriva infecțiilor
  • potasiul din această plantă ajută la menținerea tensiunii arteriale
  • sunt o sursă de mangan, substanță care aflată în cantități mici în organism duce la infertilitate și deficiențe congenitale
  • luptă împotriva anemiei
  • reduce riscul apariției cancerului datorită conținutului ridicat de antioxidanți, beta caroten, vitamina C potasiu, calciu și vitamina B

Este important de știut și reținut că nu toate ferigile sunt comestibile!

Paula Dreve