fbpx

Film de văzut: Age of Adaline

sursa foto: YouTube

sursa foto: YouTube

Un film poate fi mai mult decât un film, în funcție de cum alegem să îl vedem.

 

03 Mai 2015

12:22

Săptămâna trecută anunțam premiera filmului „Age of Adaline” (Secretul lui Adaline), iar săptămâna aceasta venim să vă dăm câteva motive pentru care să îl vedeți.

Oamenii își doresc să rămână mereu tineri, plini de viață, fără riduri, fire albe, fac cam tot ce le stă în putință pentru a rămâne „la fel” precum în tinerețe.

Însă eternitatea poate fi un adevărat blestem, transformându-ne în niște fugari, precum eroina filmului nostru.

În urma unui accident de mașină, Adaline nu mai îmbătrânește. Rămâne cu trăsăturile vârstei de 29 de ani, iar din momentul în care ceilalți își dau seama, alege să fugă, să se ascundă, să își ia o nouă identitate, să adopte o altă frizură, alt stil vestimentar.

De fiecare dată lasă totul în urma sa, duce o viață singuratică, iar unicul sprijin este un câine.

Age of Adaline ne arată clar ce se întâmplă atunci când alegem să fugim, când nu găsim în noi puterea de a ne asuma responsabilități și de a ne acorda dreptul la fericire.

Adaline singură, fără a fi influențată de nimeni, alege să plece de lângă fiica sa, să se mute din oraș în oraș, din țară în țară, pentru a duce viața unui fugar. Și e un fugar nefericit, și pe cât e de conștientă că trebuie să plece, pe atât e de inconștientă că se privează de la adevăratul scop al vieții, acela de a fi fericiți, de a iubi și trăi viața în fiecare clipă. E interesant că nici măcar o dată, în toți acești ani, nu acționează diferit, ci parcă la indigo, fugind, fugind, fugind.

Probabil că văzând atent pelicula, fiecare vom ajunge să ne dăm seama când am fost asemeni lui Adaline, când am fugit, iar noi trebuia să rămânem, când am fost slabi, în loc să găsim puterea de a învinge totul, și când ne-am complăcut, deși cea mai bună soluție era să luăm atitudine.

Orice film este o poveste, dar și o lecție de viață, iar Age of Adaline nu face excepție. Are toate ingredientele care țin spectatorul în sală, are și un povestitor care te introduce în lumea fascinantă a lui Adaline, dar și actori buni, Blake Lively, Harisson Ford, care știu nu doar juca, ci trăi rolul.

Pe IMDb, Age of Adaline are un rating de 7,5, iar durata producției este de 112 minute. Un film care merită văzut, iar Cortina Cinema Digiplex din Oradea Shopping City ne așteaptă pe fiecare. Programul proiecțiilor pentru săptămâna 01 – 07 Mai 2015 îl regăsiți AICI

 

Ioana Mădălina Ștefănică