fbpx

Film de văzut: Crimson Peak 2015

sursa foto: YouTube

sursa foto: YouTube

O invitație la un film captivant!

 

18 Octombrie 2015

13:45

Evenimente Oradea vă invită și în această săptămână la film, la relaxare. Alegerea și recomandarea noastră e „Crimson Peak”.

Pelicula e regizată de Guillermo del Torro, cel care a avut privilegiul de a lucra cu maestrul în machiaj pentru filmele horror Dick Smith, cunoscut pentru „Exorcistul” din 1973.

Crimson Peak e o producție cu mister și crime sângeroase, însă e mai mult o dramă. Fiecare personaj trăiește o dramă cauzată de propriile alegeri. Crimson Peak e povestea unei povești de dragoste bântuită de trecut, de case cu fantome, de tragedii, crime și incest.

E foarte interesant să privești din exterior cum viața ți se poate schimba în câteva clipe de la o singură alegere făcută.

Crimson Peak ilustrează povestea unei tinere americane, bogată, dornică să devină o scriitoare de succes, dar care trăiește într-o lume în care prea puțini îi acordă încrederea reușitei.

E o fecioară, neatinsă de niciun bărbat, jucată foarte bine de Mia Wasikowska, până când îl întâlnește pe tânărul englez Thomas Sharpe, jucat de Tom Hiddleston, și pe a lui soră Lucille Sharpe, Jessica Chastain.

Filmul decurge foarte lin, are o durată de 119 minute, dar care trec repede. Și ce e de apreciat, e că sunt multe elemente pe care nu le dezvăluie spectatorului, până în punctul culminant, ca de exemplu relația incestuoasă dintre cei doi frați.

Totuși, nu este de văzut de către minori, chiar dacă scenele de groază sunt puține și nu atât de „crude”. Dacă veți avea norocul să aveți colegi de film plini de umor, precum am avut noi, veți ieși din Oradea Shopping City râzând și foarte energizați, nicidecum înțepeniți de frică.

Uneori, replicile și comentariile făcute de public pot fi atât de binevenite încât transformă un film horror într-unul relaxant, iar momentele de suspans și înfingerea unui cuțit exact în obrazul cuiva sunt acompaniate de atâtea râsete și concluzii haioase încât nu te mai poți abține din a chicoti.

Invitația de a vedea Crimson Peak la Cortina Cinema Digiplex vă este lansată, mai rămâne să consultați dând click AICI programul pentru săptămâna 16 – 22 Octombrie, și să vă rezervați locurile apelând 0755. 33. 22. 11.

 

Ioana Mădălina Ștefănică