fbpx

Film de văzut: Ricki and the Flash

sursa foto: rickiandtheflashmovie.com

sursa foto: rickiandtheflashmovie.com

Un film pentru toate generațiile!

 

17 Septembrie 2015

19:59

Evenimente Oradea vă invită la film. De această dată, recomandarea noastră e „Ricki and the Flash”.

O producție cinematografică regizată de premiatul cu Oscar Jonathan Demme, și care o are în prim plan de Meryl Streep. 

Ricki and the Flash e un film al contrastelor. De unii criticat, de alții lăudat. Adevărul e că e una dintre peliculele care merită să fie văzute atât de generația tinerilor, a copiilor, dar și de cea adultă, a părinților, a bunicilor.

Viața în sine este o sumă de alegeri, visuri și rezultate. În funcție de ceea ce alegem, așa avem. Fericirea, mulțumirea, împlinirea, dezamăgirea și tristețea sunt numaidecât rezultate ale alegerilor pe care le-am făcut.

Însă ce e important să știm, iar Ricki and the Flash ne învață foarte bine, e că viața merită trăită în bucurie, nu în condamnări.

Fie că ești tânăr, adult, matur, ori aflat pe prispa anilor de pe urmă, regretele sunt irelevante, ceea ce contează este să ne asumăm responsabilitatea, să învățăm să iertăm, să depășim momentele critice și să conștientizăm că tot ce ne dorim fiecare dintre noi e să fim acceptați și iubiți, implicit să iubim și să acceptăm.

Meryl joacă rolul mamei rebele care și-a părăsit familia, soțul și cei trei copii, pentru a-și împlini visul, acela de a fi o artistă de succes și de a avea o trupă rock.

Ajunge să lanseze chiar și un disc, însă cariera muzicală i se duce de râpă, încât ajunge să cânte într-un bar de cartier, noaptea, iar ziua să lucreze într-un supermarket. Mult sub așteptările și dorințele ei.

De cealaltă parte, soțul părăsit se recăsătorește, reușește să le asigure copiilor o viață fără lipsuri. Și cu toate acestea, fiica lor ajunge în punctul în care vrea să se sinucidă cu somnifere, unul dintre băieți o urăște și nu vrea să o invite la nunta cu logodnica lui, iar celălalt fiu este homosexual.

Soluția? Cea scrisă mai sus: iertarea, acceptarea, împăcarea și dragostea! Chiar dacă pe IMDb nu a strâns un punctaj foarte mare, Ricki and the Flash e un film care merită văzut, merită să îți cumperi un bilet la Cortina Cinema Digiplex pentru a-l vedea. Ca să nu mai vorbim de interpretarea vocal – instrumentală extraordinară oferită de binecunoscuta actriță premiată cu Oscar.

Ricki and the Flash se vede în Oradea Shopping City de Vineri – Joi de la orele 20:20 și 23:00. Pentru rezervări apelați 0755. 33. 22. 11.

 

Ioana Mădălina Ștefănică