fbpx

Fructul de cactus, sursă de vitamine şi minerale

sursa: simplyrecipes.com

În ciuda țepilor, are multe proprietăți.

 

17 Noiembrie 2018

12:21

Fructul de cactus, numit şi pară de cactus sau smochină chumbo, este un fruct exotic, savuros, suculent şi parfumat. În Mexic, în unele ţări din America Latină şi din Asia, fructul de cactus este asociat cu proprietăţi miraculoase.

Există trei tipuri de fructe de cactus: cu coaja şi pulpa roşie, cu coaja roşie şi pulpa galbenă, cu coaja galbenă şi pulpa albă. Fructul cântăreşte de obicei 150 de grame, iar coaja este plină de ţepi, motiv pentru care fructul de cactus trebuie curăţat cu o perie de bucătărie, iar apoi se decojeşte cu atenţie, folosind furculiţa şi cuţitul.

Chiar dacă la noi se găsește mai greu, acest fruct exotic are o mulțime de beneficii asupra organismului, precum:

  • este bogat în vitamina C, provitamina A, zaharuri, proteine şi lipide capabile să acopere nevoile energetice ale organismului
  • este o sursă importantă de fibre solubile şi insolubile care ajută la reglarea tranzitului intestinal şi au proprietăţi antidiareice
  • reprezintă un ajutor de nădejde pentru a lupta contra colesterolului, inflamaţiilor colonului, obezităţii
  • ajută la îmbunătăţirea sistemului imunitar
  • contribuie la menţinerea unui nivel optim al glicemiei, de aceea sunt indicate în dieta persoanelor predispuse la diabet
  • în industria cosmetică şi farmaceutică se utilizează uleiul din fructe de cactus, care conţine puternice proprietăţi antioxidante datorită vitaminei E
  • este utilizat cu succes în creme antiîmbătrânire sau în produse pentru eliminarea cicatricilor
  • uleiul din fructe de cactus are efecte benefice şi asupra părului

Paula Dreve