fbpx

Frumusete de toamna: Exfoliere, Peeling, Microdermabraziune

peelingTinerețe fără bătrănețe, poveste sau realitate, ficțiune sau adevăr?

 

28 Septembrie 2013

17:13

Întrebarea pe care ne-o adresăm poate de fiecare dată când ne uitam în oglindă. Iată că tehnicile moderne de cosmetică ne oferă câteva metode de păstrare a tinereții și prospețimii tenului.

Exfolierea, peeling-ul și microdermabraziunea sunt câteva din metodele cele mai eficiente în menținerea unui aspect mai tânăr și mai curat al tenului nostru.

Exfolierea sau gomajul este cea mai la îndemână metodă. Ea constă în îndepărtarea celulelor moarte și favorizează deschiderea porilor. Se poate realiza acasă, fie folosind produse naturale pe bază de grâu, minerale, cafea pentru tenul mixt/gras sau castravete, gălbenele, miere pentru tenul uscat/sensibil, precum și măștile exfoliante existente pe care le regăsiți în magazinele de specialitate.

exfoliation

 

În cazul tenului gras sau mixt exfolierea se face mai des iar cea a tenului uscat sau sensibil maxim odată  pe săptămână.

Peeling-ul este recomandat pentru îmbunătățirea aspectului pielii, reducând ridurile și liniile fine. Îmbunătățește aspectul cicatricilor ușoare și al petelor datorate vârstei, redând un aspect frumos pielii. Metodă  dermato-cosmetică  de exfoliere, peelingul  este de două  tipuri:

  • peelingul mecanic: utilizează acțiunea exfoliantă a granulelor și particulelor abrazive conținute în diverse creme, măști naturale, care prin masaj ușor și superficial îndepărtează celulele moarte de la nivelul epidermei

peeeling

 

  • peelingul chimic: are la bază aplicarea pe piele a unei soluții chimice care provoacă  o arsură superficială, distrugând astfel celulele de suprafață

peeling diamante barbati

 

Peeling-ul poate fi repetat după  dorință, nu există o limită a numărului de ședințe pe care îl poate suporta pielea, însă acest lucru va fi stabilit de comun acord cu medicul dermatolog.

Microdermabraziunea este o metodă mai blândă față de dermabraziune. Metoda constă în utilizarea unor cristale fine pentru a trata blând pielea, spre deosebire de dermabraziune care foloseste un instrument rotator pentru a o exfolia.

microdermabrasion_02

 

Microdermabraziunea este destinată tuturor tipurile de ten, îmbunătățind sau eliminând problemele superficiale ale feței, ca liniile fine, pielea tăbăcită, petele maronii sau acneea. Pielea va căpăta un aspect mai tânăr și neted la atingere, având o strălucire proaspătă, sănătoasă. Pentru rezultate optime, sunt necesare tratamente suplimentare stabilite împreună cu personalul specializat.

Fiind toamnă am intrat în sezonul peeling-urilor și al tratamentelor cosmetice care redau chipului energia și strălucirea pierdută în timpul verii. Așadar e momentul să luați atitudine! În articolele următoare vom aborda fiecare procedură în parte.

 

Luminița Hîrca