fbpx

Ghimbirul, stimulent digestiv care ameliorează și durerile de cap!

sursa foto: socalpain.com

sursa foto: socalpain.com

Ghimbirul, atât de sănătos!

 

09 Ianuarie 2016

17:00

Ghimbirul este o plantă ierboasă cultivată în Asia, în special India. A ajuns în Europa în perioada marilor descoperiri geografice, condimentând mâncărurile europene timp de sute de ani.

Proprietățile culinare au fost întrecute doar de beneficiile aduse sănătății. Cea mai cunoscută proprietate a ghimbirului este capacitatea de detoxificare, însă majoritarea doamnelor preferă rădăcina de ghimbir pentru că accelerează arderea caloriilor.

Printre numeroasele beneficii ale consumului de ghimbir se află:

  • numărul mare de minerale: potasiu, calciu, cupru, magneziu, mangan, seleniu
  • vitaminele: B6, C, D
  • stimularea secreției de salivă și sucuri digestive
  • efectul antiemetic
  • stimularea transpirației
  • creșterea circulației periferice
  • combate grețurile din primul trimestru de sarcină
  • stimulent digestiv
  • previne balonarea și indigestia
  • sursă de energie
  • aliment anti-cancer
  • scade intensitatea durerilor reumatice
  • reduce colesterolul
  • tratează durerile de cap
  • previne formarea cheagurilor de sânge
  • luptă contra căderii părului
  • antibiotic și antifungic
  • combate infecțiile
  • ajută la îngrijirea pielii
  • întărește imunitatea organismului
  • ameliorează astmul și reumatismul
  • înlătură senzația de oboseală și stres

Recomandări:

Ghimbirul aromează cu succes atât felurile principale ale mesei (supe, felul II, deserturi) cât și salatele ușoare care pot fi degustate între mese. Evenimente Oradea vă recomandă câteva rețete delicioase cu ghimbir. Le puteți accesa dând click AICIclick AICI sau dând click AICI. 

Se recomandă utilizarea ghimbirului în cantități mici persoanelor care suferă de ulcer sau de calculi biliari. Ghimbirul stimulează bila.

 

Gabriela Zaica