fbpx

Gustos de pregătit: porumb copt în pănușă

Unora ne aduce aminte de copilărie! 

 

10 Septembrie 2017

14:35

Cu gândul la ceva sănătos și gustos vă propunem să pregătiți sau să vă cumpărați, de pe unde găsiți, porumb copt în pănușă. Cu siguranță unii dintre voi sunteți „prieteni” cu el încă din copilărie. Celorlați, vă facem acum noi cunoștință.

Necesarul pentru două porţii:

  • 4 bucăţi ştiuleţi de porumb
  • un praf de sare

Preparare:

Desfaceţi uşor pănuşile de pe ştiuleţi pentru a da jos mătasea şi o parte din hăinuţele ce îmbracă porumbul. Aveţi grijă să păstraţi câteva pănuşi pe ei, cele mai subţiri care se afla mai aproape de boabele aurii.

Spălaţi porumbul, îl asezonaţi cu sare şi îl aşezaţi pe grătar. În timpul procesului de coacere, îl rotiţi de pe o parte pe alta, pentru a se coace uniform, pe toate părţile.

Când este gata copt, daţi jos pănuşile arse de dogoarea focului de lemne şi savuraţi. Dacă nu aveţi posibilitatea să îl puneţi pe grătar, la foc de lemne, îl puneţi în cuptorul electric, pentru 40 de minute, la 200 de grade Celsius. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *