fbpx

Îndulcim orice moment al zilei cu o dulceață de pere. Rețeta

Bun, natural, de făcut și în casă! 

 

24 Septembrie 2017

14:33

Se zice că dacă viața îți dă lămâi, tu fă din ele o limonadă. Ei, nu tot timpul avem parte de zile cu zâmbete, așa că, în locul limonadei, vă propunem să vă înseninați cu o dulceață de pere. Mai jos rețeta și îngredientele tocmai ca să le faceți în casă. Așa știți sigur ce conține, implicit ce mâncați!

Ingrediente necesare pentru o porţie:

  • 2  kg de pere
  • o lămâie
  • 500 de grame de zahăr

Preparare:

Spălaţi perele, le scoateţi cotorul, le tăiaţi în cubuleţe, adăugaţi zeama de la lămâie şi le puneţi într-o cratiţă cu fund dublu, la foc mic. Le procesaţi 10 minute, apoi adăugaţi zahărul şi mai fierbeţi dulceaţa încă 20 de minute, la foc mediu.

Dacă doriţi ca dulceaţa să fie foarte dulce adăugaţi 800 de grame de zahăr, dar, pentru că perele culese de mine au fost foarte dulci şi parfumate, am optat pentru 500 de grame de zahăr si nu am mai adăugat vanilie sau scorţişoară, pe care voi o puteţi adăuga după bunul plac.

Când dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *