fbpx

Îți lasă gura apă: musaca de vinete și carne de vită

Pentru pasionații de gusturi! 

 

08 Octombrie 2017

14:35

Vreți să gătiți ceva bun, sățios și care să închidă gura pofticioșilor?! Poftiți aici, o rețetă de musaca de vinete și carne de vită. Nu durează o veșnicie să fie pregătită, dar cu siguranță oaspeții vă vor ține minte pentru mult timp că i-ați servit cu „ceva bun”!

Ingrediente necesare pentru şase porţii

  • două  vinete mari
  • 600 de grame de carne tocată, de vită
  • două ouă
  • 150 de grame de caşcaval
  • 100 de grame de smântână
  • 300 de grame de pulpă de roşii
  • un morcov
  • un ardei gras
  • două cepe
  • 3 linguri de ulei de măsline pentru călit legumele
  • 150 ml de ulei de floarea soarelui pentru prăjit vinetele
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriţă de piper roşu
  • 1 linguriţă de boia dulce
  • 1 linguriţă de rozmarin măcinat
  • sare

Preparare:

Vinetele le spălăm, le tăiem pe lungimea lor, în felii de 5 mm, le sărăm şi le lăsăm să stea 15 minute cu sare pentru a se înmuia puţin.

Se spală şi curăţă morcovul, ceapa şi ardeiul, apoi se taie fideluţă. Punem o cratiţă cu ulei pe foc, iar când uleiul este încins, se pun la călit legumele, pentru 5 minute, apoi adăugăm carnea de vită, pe care o călim 3 minute. Când legumele şi carnea sunt rumene, adăugăm sarea, piperul, boiaua, rozmarinul şi pulpa de roşii şi le lăsăm să fiarbă, acoperite, la foc mic, 30 de minute.

Până se fierbe compoziţia, prăjim feliile de vinete în ulei, pe fiecare parte câte un minut şi le lăsăm să se scurgă de ulei pe un şerveţel de hârtie.

Pregătim tava în care punem un strat de vinete, un strat din compoziţia de carne şi legume, un alt strat de vinete, un alt strat din compoziţia cu carne şi deasupra, ultimul strat de vinete.

Se amestecă ouăle, smântâna, caşcavalul ras şi se toarnă peste musaca.

Spălăm, tocăm şi presărăm pătrunjelul peste compoziţia din tava pe care o punem la cuptor, la 180 de grade, pentru 30 de minute. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *