fbpx

Jackfruit, fructul exotic cu gust de carne, extrem de sănătos

sursa: FoodRevolution.org

Un fruct cu un gust aparte.

 

10 Noiembrie 2018

12:30

Jackfruit este originar din Asia de Sud Est, mai exact India, şi este cel mai mare fruct care creşte într-un copac.

De asemenea, este singurul fruct care poate fi consumat necopt, copt, crud sau gătit. Sutele de seminţe din interior sunt foarte hrănitoare, conţin fier, potasiu, calciu şi proteine, iar pulpa, multă vitamina C.

Când este consumat crud, gustul său este o combinaţie între ananas şi pară. Gătit, dă impresia că mănânci carne, iar textura este asemănătoare cu cea a fripturii de porc. Este folosit ca substitut al cărnii în rețetele de nachos şi tacos.

Printre beneficiile acestui fruct se numără:

  • previne apariția cancerului, în special cel de colon – conținutul mare de fibre reprezintă un bun remediu împotriva constipației și a dezvoltării cancerului de colon
  • ajută digestia – acesta este cunoscut pentru proprietățile sale de vindecare a ulcerului și a dereglărilor digestive
  • previne anemia – datorită conținutului mare de fier, acest fruct ajută la prevenirea anemiei, dar și la o circulație sanguină corectă în corp
  •  crește nivelul de energie din corp – datorită conținutului de zaharuri simple, precum fructoza și sucroza, consumul acestui fruct aduce o creștere imediată a nievelului de energie
  • reduce riscul atacului de cord – totul se datorează conținutului de potasiu care poate să controleze săngele foarte bine
  • previne apariția osteoporozei – acest fruct este bogat în magneziu, un nutrient important pentru absorbția calciului care ajuta la întărirea oaselor și pentru prevenirea osteoporozei și artritei
  • menține sănătatea ochilor și a pielii – acest fruct este plin de antioxidanți care luptă cu radicalii liberi și, în același timp, hidratează pielea. De asemenea, jackfruit-ul îmbunătățește și văzul, datorită conținutului de vitamina A

Paula Dreve