Mâncărică sănătoasă, de primăvară, din urzici cu ou poșat
09 Aprilie 2017
14:31
Fiecare sezon cu avantajul lui. Iar urzica e fără doar și poate atuul primăverii. Așadar, să pregătim o mâncărică sănătoasă de urzici acompaniată cu încredere de oul poșat.
Ingrediente necesare pentru două porţii:
- 500 de grame de urzici
- 80 de ml de frişcă pentru gătit sau lapte
- doi căţei de usturoi
- două ouă
- o lingură de oţet pentru a poşa ouăle
- sare
- o bucată de piper lung
- trei boabe de piper roşu
Preparare:
Spălaţi urzicile, curăţaţi usturoiul şi îl spălaţi. Puneţi o cratiţă cu apă la fiert, adăugaţi sare şi, când clocoteşte apa, adăugaţi urzicile pe care le lăsaţi 3 minute să fiarbă. Scoateţi şi scurgeţi de apă urzicile, apoi, după ce se răcesc, le tocaţi.
Tocaţi mărunt usturoiul.
Puneţi la foc, într-o cratiţă, frişca pentru gătit, adăugaţi usturoiul, amestecaţi două minute, apoi adăugaţi urzicile tocate, piperul lung măcinat mărunt, boabele de piper roşu şi sare, dacă mai este nevoie. Amestecaţi toate ingredientele încă un minut şi opriţi focul.
Aşezaţi mancarea de urzici pe farfurii; poşaţi în apă cu oţet şi sare două ochiuri de ou şi le puneţi lângă urzici. Poftă bună!
Monica Marton