Mărarul, planta care alungă vrăjile și care tratează anemia, acneea și sughițul!
A început sezonul salatelor cu brânză și mărar!
01 Iulie 2017
12:15
Folosit în Evul Mediu ca leac împotriva vrăjilor și a magiei, mărarul este un condiment la îndemâna tuturor care nu numai că dă mâncării o aromă deosebită, dar și tratează și combate afecțiuni precum:
- hemoroizi
- boli gastro – intestinale (hiperaciditate, indigestie, gaze intestinale, balonare, colici, gastrită hipoacidă, ulcer)
- boli de inimă (hipertensiune, insuficiență cardiacă, artero – scleroză)
- boli hepato – biliare (afecțiuni hepatice, ale vezicii biliare și urinare, pietre la rinichi)
- afecțiuni ale pielii (acnee, bătături, cicatrici, răni)
- afecțiuni ginecologice (afecțiuni ale ovarelor, dereglări menstruale, menopauză, secreții vaginale insuficiente)
- combate anemia, astenia, insomnia, nevrozele
- dureri de cap și de urechi
- inflamații oculare și respiratorii
- tumori benigne și maligne
- osteoporoză
- reumatism
- alergii
- anorexie
- tratează sughițul
- probleme de igienă orală
- recomandat în regimurile de slăbit
- conține estrogen – hormonul feminin care ajută la creșterea naturala a sânilor, catifelează pielea și încetinește procesele de îmbătrânire
- puternic tonic fizic și psihic, combate depresia
- ameliorează anxietatea
- efect anticancerigen
- are şi proprietǎţi afrodisiace
- stimulează lactația
- consumat sub formă de infuzie, reduce febra
- uleiul esenţial de mărar poate opri sforăitul
Pentru o viață sănătoasă, consumați mărar! Nu numai că salatele și sosurile vor fi mai gustoase, dar și mai sănătoase!
Diana Maria Danciu