fbpx

Mic dejun delicios: Shakshuka – ouă poșate în sos de roșii

Iată cu ce vă puteți răsfăța dimineața. 

 

05 Noiembrie 2017

14:37

Vă ispitim diminețile cu o rețetă de mic dejun delicios. E o masă hrănitoare care poate aduce un plus de savoare unei zile.

Ingrediente necesare pentru o porţie

  • două ouă
  • 50 de grame de caşcaval
  • 400 de grame de pulpă de roşii
  • un ardei gras
  • o ceapă
  • un căţel de usturoi
  • 2 linguri de ulei de măsline pentru călit legumele
  • 1 linguriţă de pudră de harissa sau un amestec, în părţi egale, din boia de ardei iute, boabe de coriandru,  chimion, pudră de usturoi
  • un vârf de cuţit de turmeric
  • două frunze de dafin
  • 1 linguriţă de piper roşu
  • sare

Preparare:

Pentru o porţie generoasă pe care o puteţi savura la micul dejun, se spală şi curăţă ceapa şi ardeiul, apoi se taie fideluţă. Punem o tigaie cu ulei pe foc, iar când uleiul este încins, se pun la călit legumele, pentru 2 minute, apoi adăugăm pulpa de roşii cu tot cu suc, usturoiul zdrobit, sarea, piperul, turmericul, harissa şi le lăsam la foc mic, acoperite cu un capac, pentru 15 minute. Amestecăm în sos şi gustăm să vedem dacă mai are nevoie de condimente.

Când sosul este făcut, spargem ouăle în compoziţie şi acoperim cu capacul încă 5 minute, timp în care albuşul se procesează bine, iar gălbenuşul rămâne moale.

Când ouăle sunt poşate, luăm capacul, adăugam caşcavalul şi foile de dafin. Dacă vă place, puteţi presăra peste compoziţie busuioc sau frunze de pătrunjel. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *