fbpx

Natural și bun: rețetă de Ketchup făcut în casă

evenimente oradea, cum se face, monica martonNe place tuturor, mai ales dacă e pregătit din ingrediente naturale. 

 

23 Septembrie 2018

14:30 

Știm, vă place ketchup-ul! Pe pizza, cu paste, în sandwich… în tot ce se poate și „merge cu ketchup”! Dar mai știm că cele mai bun e cel pregătit în casă, din ingrediente alese de noi, cât mai naturale, poate chiar bio!

Din acest motiv, vă aducem rețeta de ketchup pregătit în casă!

Ingrediente necesare:

  • 2 kg de roşii
  • 6 gogoşari
  • 2 căţei de usturoi
  • 6 cepe
  • 200 grame de zahăr brun
  • 100 ml de oţet
  • 2 linguri de muştar
  • 6 boabe de piper
  • 3 cuişoare
  • 4 linguri de ulei
  • o linguriţă de sare

Preparare:

Spălaţi roşiile, le opăriţi şi le daţi jos pieliţa. Procedaţi la fel şi cu gogoşarii. Curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.

Puneţi uleiul într-o cratiţă la încins şi adăugaţi ceapa şi usturoiul. Când sunt călite, adăugaţi roşiile şi gogoşarii tăiaţi, muştarul, piperul şi cuişoarele măcinate, sarea, zahărul şi oţetul şi le lăsaţi să fiarbă 30 de minute.

Opriţi focul, le lăsaţi câteva minute să se răcească apoi le daţi prin blender şi le mai puneţi la foc mediu 30 – 40 de minute până amestecul s-a îngroşat. Aşezaţi ketchup-ul în borcane şi îl puneţi la dustulit. Poftă bună!

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *