fbpx

Nuad Bo Rarn sau masajul tradițional thailandez

sursa foto: thaiyogahealingarts.asia

sursa foto: thaiyogahealingarts.asia

Masajul thailandez tradițional, sau masajul Nuad Bo Rarn, reprezintă o terapie specială a corpului.

 

09 Noiembrie 2015

19:59

Acest tip de masaj își are originile în India, încă din timpurile lui Buddha și a fost conceput de unul dintre discipolii săi, inițiatul și medicul Shivago Komarapaj. 

Important! A nu se confunda cu masajul „thai” care a căpătat o tentă preponderent erotică!  

Tehnicile acestui masaj sunt asemănătoare cu asanele din yoga, conține elemente din reflexoterapie si presopunctură, stimulează circulația sângelui și ajută flexibilitatea corpului.

Aceste asane au efecte benefice asupra organismului, inducând relaxarea fizică și mentală. În plan energetic aceste asane armonizează funcționarea chakrelor și capacitatea de autovindecare a corpului.

Sunt utilizate manevre de stretching, de mobilizare a articulațiilor, apăsare în diferite puncte pe traseul meridianelor energetice și presiuni mai mult sau mai puțin intense asupra musculaturii.

Întrucât toate elementele corpului sunt în strânsă legatură una cu cealaltă, terapeutul nu tratează doar o anumită parte a corpului sau disfuncția doar a unui organ ci privește problema ca o dizarmonie a întregului organism. Astfel se ajunge la un echilibru și la o relaxare totală în timpul ședinței.

Cum se realizează?

Masajul propriu zis se desfasoară pe sol, pe o saltea mai groasă. Mai este cunoscut și sub denumirea de masaj de yoga sau masajul „oamenilor leneși”, întrucât beneficiarul masajului este asezat în diverse posturi corporale cu ajutorul maseurului, care va prelua efortul realizării mișcărilor folosindu-se de propria forță și de propria greutate a corpului.

Nu se utilizează creme sau uleiuri, pacientul fiind îmbrăcat în haine cât mai lejere în timpul ședinței. Durata masajului este de aproximativ 2 ore.

Prezintă nenumărate beneficii fizice, mentale și fiziologice:

 • eliberează blocajele din fluxul energetic
 • revigorează sistemul nervos
 • crește abilitatea de a asimila nutrienții
 • întărește și întinerește corpul și mintea
 • îmbunătățește circulația sangvină și a limfei
 • reduce stresul și anxietatea
 • îmbunătățește echilibrul emoțional, puterea de concentrare și creativitatea
 • calmează și aduce claritate mentală
 • mobilizează toate articulațiile corpului
 • relaxează și întinde mușchii contractați
 • energizează corpul și redă starea de bine

Efectul final este echilibrarea celor patru elemente ale corpului: Pământ (corp, schelet, mușchi, vase de sânge, tendoane, ligamente), Foc (sistemul digestiv, metabolism), Apă (sânge și secreții ale corpului), Aer (respirație, circulație).    

Vă așteptăm cu drag la ședințele de masaj tradițional thailandez, în Oradea. Informații suplimentare apelând 0742. 921. 389. 

 

Renata Coznici

Maseur Certificat „Nuad Bo Rarn”

Instructor Autorizat de Yoga

coznici renata