Numai bună în sezonul rece: ludaie coaptă în cuptor

Un deliciu de sezon. 

 

19 Noiembrie 2017

14:45

Unii își aduc aminte de ludaia coaptă de când erau copii, când bunicii obișnuiau să îi răsfețe cu un astfel de desert. Pentru alții e mai familiară în varianta fiartă, în apă, pe sobă ori pe aragaz.

Oricum ar fi, cu siguranță ludaia e un must have al toamnei chiar și pentru generațiile actuale. Iată cum puteți pregăti ludaia la cuptor:

Ingrediente necesare pentru 4 porţii:

  • o ludaie de aproximativ 1,5 – 2 kg
  • 2 linguriţe de scorţişoară

Preparare:

Alegeţi un dovleac plăcintar bine copt, puţin mângâiat de gerul care îl provoacă să fie dulceag. Spălaţi ludaia, o tăiaţi în două şi curăţaţi interiorul de seminţe şi fibre până la pulpa cărnoasă.

O spălaţi din nou, o tăiaţi în bucăţele mai mici, de aproximativ 8 cm, şi o puneţi la cuptor într-o tavă sau vas de yena, la 200 de grade, pentru o oră. 

Lăsaţi bucăţile de ludaie să povestească între ele, încă 5 minute, după ce s-a oprit cuptorul, apoi le scoateţi, adăugaţi scorţişoara, iar dacă gerul a fost blând cu ele şi nu sunt suficient de dulci, puteţi adăuga şi miere. Poftă bună!

 

Monica Marton