fbpx

O casă simplă are mai multă energie, iubire și îți oferă spațiul de „a fi”!

sursa. scene.sg

Mențineți simplitatea în interior și exterior.

 

05 Martie 2017

14:31

Într-o lume care ne suprasolicită toate simțurile, locuința ar trebui să reprezinte un spațiu Zen, o oază de liniște unde să ne putem reîncărca bateriile cu plăcere. Cum putem obține un astfel de spațiu? Prin simplificare și debarasare de lucruri care sunt în plus.

Datorită faptului că trăim într-o eră în care ne mândrim cu achizițiile noastre și suntem încurajați să cumpărăm tot timpul mai mult pentru a ne hrăni Ego-ul, tindem să ne aglomerăm locuința cu obiecte inutile care ne blochează și încarcă până și sufletește.

Dacă obiectul nu este util, nu are o semnificație emoțională și nu aduce un plus de frumusețe, atunci nu-și are locul în casă noastră.

Decorarea spațiului personal ar trebui să ne reflecte personalitatea și nu trend-urile existente în design-ul interior. Este esențial să devenim creatori în propria noastră viață și să fim mai bogați prin a fi mai simpli.

Dacă preferăm o locuință în care să predomine lemnul, albul, negrul, nuanțele de gri, casa noastră ar trebui să reflecte acest lucru. Dacă preferăm culorile puternice precum roșu sau verde, le vom găsi cu siguranță un loc la noi acasă.

Uneori acțiunea de a reduce ne îmbogățește. Stilul de viață simplu aduce spațiu fizic și mental. Nu are rost să ne încărcăm cu obiecte decorative lipsite de încărcătură emoțională sau spirituală majoră.

Putem începe prin analizarea tuturor obiectelor pe care le deținem. Ar fi bine să ne întrebăm când am folosit ultima dată televizorul stricat din colț, de cât timp avem un obiect care nu mai este folosit și ocupă spațiu, fără a avea vreo semnificație sau utilitate.

Mobila moștenită de la bunica, exceptând cazul în care este de foarte bună calitate, restaurată și ocupă un loc relevant în casă, poate fi cu siguranță donată sau vândută. Piesele de mobilier ar trebui să fie doar de calitate superioară și în număr mic.

Este de la sine înțeles că oamenii sunt creaturi fluide și schimbătoare, dar echilibrul poate fi menținut prin debarasarea de un obiect vechi atunci când achizitionăm unul nou.

Chiar dacă suntem asaltați de tehnologie, în casă se poate menține simplitatea. Cu siguranță nu avem nevoie de mai multe televizoare, unul fiind suficient.

Țineți de cont multifuncționalitatea obiectelor. Este mult mai ușor să dețineți obiecte tehnologice bine gândite și de calitate, chiar data este necesar să economisiți pentru ele.

 

Agneta Jakab