fbpx

Orez cu lapte și serbet de afine

reteta de orez cu lapte cum se preparaUn desert hrănitor și delicios!

 

24 Ianuarie 2015

13:30

Orezul, un aliment sănătos care are un bogat conținut de B1, magneziu, potasiu și fosfor. Laptele este un calmant natural, cu proprietăți antitoxice și protectoare.

Ingrediente necesare pentru 2 porţii:

  • 200 de grame de orez
  • 1 litru de lapte
  • 200 de grame de zahăr
  • sare cât luaţi între degete
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 1 linguriţă de pudră de roşcove
  • 2 linguri de şerbet de afine

Preparare:

Puneţi laptele la fiert, spălaţi orezul şi îl lăsaţi în apă până laptele dă în clocot. Când laptele clocoteşte, adăugaţi sarea, aveţi grijă să fie puţină, stoarceţi orezul de apă, îl puneţi în lapte şi îl lăsaţi să fiarbă 15 minute. Amestecaţi periodic, pentru a nu se prinde de oală. După 15 minute, adăugaţi zahărul şi amestecaţi timp de 5 minute, în permanenţă, pentru a nu se prinde amestecul de oală, apoi opriţi focul şi aşezaţi orezul în căniţe.

Amestecaţi scorţişoara cu pudra de roşcove şi o presăraţi peste orez. Adăugaţi peste desert o lingură de şerbet de afine. Poftă bună!

 

Monica Marton

reteta de orez cu lapte cum se prepara

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *