fbpx

Orezul brun, bogat în complexul de vitamine B și magneziu!

sursa foto: www.vhealthybyv.com

sursa foto: www.vhealthybyv.com

Orezul brun ne ajută să avem o stare fizică și psihică echilibrată.

 

19 Septembrie 2015

18:35

Orezul este o cereală semiacvatică, cu viteză de creștere rapidă, care furnizează în prezent calorii pentru jumătate din populația globului.

La nivel mondial există peste 8.000 de tipuri de orez, în funcție de culoarea și mărimea bobului.

Orezul brun este cea mai apropiată formă de cereala inițială, prin fabricare se îndepărtează doar pănușa plantei, rezultând bobul brun.

Orezul alb se obține în urma procesului de rafinare a orezului brun. În timpul procesului de prelucrare se pierd o serie de fibre, proteine și vitamine, motiv pentru care orezul alb este adesea îmbunănățit industrial cu fier, vitamine, zinc și magneziu.

Beneficiile consumului de orez brun:

  • este cereală integrală
  • bogat în minerale: seleniu, mangan, fosfor, fier, zinc, cupru
  • bogat în fibre și proteine
  • sursă de vitamine B1, B3, B6
  • reduce riscul bolilor de inimă și artritei
  • manganul ajută la sintetizarea grăsimilor
  • conține uleiuri naturale
  • ajută la scăderea nivelului colesterolului rău
  • induce senzația de sațietate
  • reduce aciditatea din sânge
  • menține densitatea oaselor
  • ameliorează tranzitul intestinal
  • previne cancerul de colon
  • conținutul ridicat de seleniu ajută metabolismul hormonului tirodian
  • recomandat sugarilor
  • mărește capacitatea organismului de a elimina toxinele acumulate
  • magneziul din orez scade tensiunea arterială, reduce frecvența migrenelor, ajută la menținerea sănătății oaselor
  • ajută în dilatarea vaselor de sânge
  • reduce constipația
  • orezul brun scade riscul de diabet de tip II
  • scade riscul de cancer la sân pentru femeile în premenopauză
  • grație conținutului de fibre insolubile, orezul brun previne formarea litiazei biliare
  • cerealele integrale și peștele scad riscul apariției astmului în proporție de 54%
  • sprijină scăderea în greutate
  • bogat în antioxidanți
  • ajută la stabilizarea nivelului de zahăr din sânge
  • poate fi folosit în fabricarea pâinii
  • nu conține gluten
  • sursă de energie mulțumită conținutului ridicat de magneziu
  • dieta cu orez brun este o parte din tratamentul împotriva candidei, întrucât conținutul ridicat de fibre ajută sistemul digestiv să se vindece

Știați că procesul industrial de fabricare a orezului alb din orez brun distruge:

  • 67% din conținutul inițial de vitamina B3 a orezului brun
  • 80% din Vitamina B1
  • 90% din vitamina B6
  • 50% din magneziu
  • 50% din fosfor
  • 60% din fier
  • fibrele

 

Gabriela Zaica