fbpx

Parvoviroza Canina sau Gastroenterita Virala Canina

caine maro sursa foto medic sin dex punct ning punct comParvoviroza canină – sau gastroenterita virală canină – este o boală infectocontagioasă virală care se manifestă în general la câinii cu vârste mici (6-12 saptamâni).

 

02 Iulie 2014

20:55

Boala debutează cu vomă, apatie şi anorexie, iar apoi apare şi diareea. Fecalele sunt lichide, de multe ori cu sânge prezent în ele. Din cauza vomei şi a diareei, animalul se deshidratează, şi în scurt timp survine moartea.

Tratamentul aplicat este unul greoi şi costisitor, fiind necesară rehidratarea animalului, stimularea imunităţii, prevenirea infecţiilor secundare şi chiar transfuzii sanguine.

Mai uşor este de prevenit această boală prin aplicarea unui protocol de vaccinare corect şi în directă corelaţie cu starea imunologică a mamei. Începând cu vârsta de 6 săptămâni se poate efectua vaccinul simplu împotriva parvovirozei.

Vaccinează-ţi câinele pentru o viaţă sănătoasă!

 

În Oșorhei servicii de coafură canină, consultații, tratamente și medicamente pentru diferetele afecțiuni ale animalelor puteți beneficia în Cabinetul și Farmacia Veterinară „Proveterinaria”, Strada Principală – 407. Telefon 0749. 765. 079, e-mail: contact@proveterinaria.ro, Facebook.

Dr. Laura Chira

Medic veterinar

logo proveterinaria osorhei