fbpx

Pentru ce sunt bune merele: pentru foietaj aromat cu scorțișoară și mere

rețetă, ingredienteSă vină toamna, cu mere mustoase și gustoase! 

 

28 Octombrie 2018

14:37 

E frumoasă toamna, mai ales când roadele sunt bogate. E frumoasă toamna când pornești cuptorul pentru a-i face cunoștință cu un aromat foietaj cu scorțișoară și mere.

Știm că vă place, sau cel puțin bănuim, așa că iată cum se pregătește.

Ingrediente necesare:

  • 400 grame de făină
  • 180 ml apă
  • 1 ou
  • un praf de sare
  • 250 grame de unt
  • 1 kilogram de mere
  • 1 linguriţă de scorţişoară
  • 150 grame de zahăr
  • o lămâie
  • 50 grame de unt topit pentru uns foile
  • 150 grame de zahăr pudră pentru decor

Preparare:

Puneţi făina într-un bol, adăugaţi oul, sarea, apa şi frământaţi bine aluatul până devine elastic, apoi îl lăsaţi să se odihnească timp de o oră, acoperit cu o folie.

În acest timp, curăţaţi merele le daţi prin răzuitoare, le stoarceţi de zeama lăsată, apoi puneţi peste ele sucul de la lămâie, zahărul, scorţişoara şi le amestecaţi bine.

Luaţi foaia de aluat şi o întindeţi puţin; întindeţi untul peste ea, o împăturaţi ca pe un plic şi o lăsaţi 10 minute la rece, apoi repetaţi operaţiunea de două ori, întinzând-o ca pe foaia de tăiţei, apoi o adunaţi ca pe un plic.

Când aluatul este pregătit, îl împărţiţi în două bucăţi şi întindeţi cele două foi; prima o aşezaţi în tava în care aţi pus o foaie de copt, o ungeţi cu unt topit, adăugaţi umplutura şi cea de a doua foaie peste care treceţi cu pensula înmuiată în unt.

Încălziţi cuptorul la 200 de grade şi coaceţi foietajul pentru 35 – 40 de minute. Când este copt, îl pudraţi cu zahăr. Poftă bună!

Monica Marton

rețetă, ingrediente

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *