fbpx

Pentru fiecare zi a anului, pentru gurmanzi: pulpă rață la cuptor

Ne eliberăm de convingeri și rețete credințe, aducătoare de noroc. Gătim rață! 

 

30 Decembrie 2020

10:31

Ne-am gândit că ar fi momentul să creștem spiritual și din punct de vedere culinar, prin simplul gest al eliberării de credințele că dacă mănânci un anumit ingredient vei avea parte de un mai mare succes ori beneficiu în calea vieții tale.

Haideți să fim recunoscători pentru că avem și putem găti o gustoasă pulpă de rață la cuptor. E ușor de pregătit, ingredientele nu-s multe, dar complimentele pe care le veți primi vor fi destule. Inclusiv vi se va cere un binemeritat „bis”!

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • 2 pulpe de rață
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 4 morcovi
  • 8 cartofi
  • 1 portocală
  • 3 crenguțe de rozmarin
  • 80 de grame de zahăr brun
  • o linguriţă de piper alb măcinat
  • sare

 Preparare:

Spălați și curățați legumele, le așezați într-un vas de yena cu capac. Crestați pulpele de rață și le așezați în vas, cu pielea în jos, iar peste faceți parada legumelor: cartofi, morcovi, ceapă, usturoi. Presărați sare și piper, adăugați rozmarinul și le puneți la cuptor pentru 40 de minute la 180 de grade Celsius. După 40 de minute, întoarceți pulpele cu pielea în sus și le mai lăsați 40 de minute la cuptor, în vasul de yena, acoperit.

Acum pulpele sunt bine făcute, luăm capacul jos și le mai lăsam 30 de minute pentru a prinde crustă. Între timp, pregătim sosul de portocală. Punem zahărul în cratiță, îl lăsăm să se topească, îl stingem cu zeama de la portocală. 

Așezăm pulpele de rață și legumele pe farfurii, adăugăm sosul de portocală și suntem gata pentru a savura. 

Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *