fbpx

Pentru iubitorii de tradiție: colivă din grâu cu scorțișoară și nucă

cum se prepară, ingrediente necesarePentru iubitorii de tradiție, dar și pentru pofticioși! 

 

12 Martie 2017

14:31

Fie că vreți pe viitor să sărbătoriți, fie că aveți plăcerea de a prepara bucate tradiționale, o colivă din grâu poate fi un desert delicios. Pregătită în special în ziua cinstirii Sfântului Teodor, coliva poate fi o inspirație sănătoasă pentru începutul de primăvară!

Ingrediente necesare pentru o porţie:

  • 600 de grame de grâu
  • 1,5 litri de apă
  • 200 de grame de zahăr
  • o jumătate de linguriţă de scorţişoară
  • un vârf de cuţit de sare
  • 200 de grame de nucă

Preparare:

Alegeţi grâul şi îl măcinaţi grosier. Dacă nu aveţi posibilitatea de a măcina grâul, îl puneţi întreg la fiert. Dacă aţi măcinat grâul, cerneţi făina dintre boabele sparte de grâu şi o puneţi separat. Boabele măcinate de grâu le daţi prin jet de apă, apoi le puneţi la fiert cu un litru şi jumătate de apă şi un vârf de cuţit de sare.

Când grâul este fiert pe jumătate, adăugaţi făina cernută iniţial, lăsaţi să mai fiarbă un pic, apoi puneţi şi zahărul în compoziţie. Când este gata fiert, opriţi focul, lăsaţi grâul să se răcească si adăugaţi nuca şi  scorţişoara şi amestecaţi bine compoziţia.

După preferinţe, puteţi adăuga rom sau orna cu bomboane.  Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *