fbpx

Pijamaua, cea mai lejeră și utilă piesă vestimentară a fiecărui sezon! FOTO

sursa: tiendaflores.cl

Cu pijamaua nu e de glumit!

 

18 Decembrie 2016

14:30

Cuvântul „pijama” provine din limba persană care înseamna „haină pentru picioare”.

Legenda spune că perşii au inventat pijamalele pentru că ei, fiind foarte cald, dormeau în aer liber, pe acoperişurile caselor.

Teoretic, pijamaua este o haină pe care o îmbrăcăm noaptea, pentru a dormi în ea. Totuși, în ultimii ani, pijamaua este folosită şi pentru a sta în casă.

Tendinţa în materie de pijamale e completă. De la cămăşi, cămăşi şi pantaloni lungi sau scurţi, tricouri şi pantaloni lungi sau scurţi, overall (homebody) – varianta modernă, până la pijamale cu dantele.

Ce poate fi mai plăcut decât să alegem o pijama care să ne reprezinte, în care să ne simţim bine, dintr-un materialul plăcut, cu diferite imprimeuri sau chiar dantelării.

Materialele folosite sunt de la mătase, bumbac, flanel, vâscoză chiar şi flizz. Vă aduceţi aminte de pijamalele cu dungi care erau odată la modă?

Moda retro e aici, materiale cu imprimeuri diferite… dungi, florale, animal print, o gamă de culori în diferite combinaţii.

Acum avem din ce să alegem, modelele sunt variate, aşa că oricine îşi poate alege ceea ce îi place. Petrecerea în pijamale poate să înceapă!

 

Ella Faina

Consilier vestimentar

sursa: Bride’s Book

sursa: Brighton Keller BrightonTheDay Blog

sursa: Victoria’s Secret

sursa: TARTORA Lingerie

sursa: HelloSociety

sursa: Pijamas Pajamas Mixte

sursa: trends.com

sursa: Bonsoir of London

sursa: Fashionisto

sursa: blog samueljing.com

sursa: Tracy Svendsen