fbpx

Pisicile si ghemurile de par

pisica sursa foto petfinder dot comToţi proprietarii de pisici se confrunta uneori cu situaţia în care pisicile lor vomită acele „ghemotoace” păr.

26 Martie 2014

19:19

Deşi este o situaţie neplăcută, este perfect fiziologică, mai ales la pisicile din rasele cu părul mai lung.

Curăţarea părului mort face parte din rutina zilnică de toaletare a pisicii. Chiar dacă mare parte din părul înghiţit parcurge întregul tract digestiv, o parte din el rămâne în stomac. Ocazional pisicile  vomită, pentru a elimina ghemotoacele formate.

Nu putem elimina complet această problemă, dar le putem ajuta să digere sau să elimine mai uşor aceste fire de păr. Oferindu-le o mâncare profesională de bună calitate şi totodată punându-le la dispoziţie un bol cu iarbă (există iarbă specială pentru pisici), felinele noastre pot să digere mai uşor şi mai complet firele de păr înghiţite.

Chiar dacă vă spuneam că este perfect fiziologic ce se întamplă, mai există şi cazurile nefericite în care aceste ghemuri de păr pot să producă probleme. Vă puteți confrunta cu gastrite, enterite sau chiar blocaje intestinale. În cazul în care pisica voastră devine letargică, nu mănâncă, are diaree, este constipată este bine să cereţi cât mai repede posibil ajutorul unui medic veterinar.

 

În Oșorhei de coafură canină, consultații, tratamente și medicamente pentru diferetele afecțiuni ale animalelor puteți beneficia în Cabinetul și Farmacia Veterinară „Proveterinaria”, Strada Principală – 407. Telefon 0749. 765. 079, e-mail: contact@proveterinaria.ro, Facebook.

Dr. Laura Chira

Medic veterinar

logo proveterinaria osorhei