fbpx

Pudra de carob – aliatul perfect în lupta împotriva grăsimilor

sursa: indianshopsokoni.blogspot.com

Să aflăm mai multe despre această plantă.

 

13 Octombrie 2018

12:21

Carobul, numit şi pudră de roşcove, este frecvent utilizat ca înlocuitor pentru pudra de cacao, în prepararea dulciurilor sau a băuturilor, având textura şi gustul asemănător.

Carobul aparţine familiei leguminoaselor, din care fac parte mazărea, năutul, lintea sau fasolea şi este originar din zona bazinului mediteraneean. Păstăile coapte ale acestui arbore, de culoare maronie şi cu gust dulce, sunt uscate, prăjite şi apoi măcinate.

Printre proprietăţile acestei legume, amintim:

  • conţinutul ridicat de fibre şi antioxidanţi – este o sursă importantă de antioxidanţi, fibre alimentare şi proteine complete, conţinând toţi aminoacizii esenţiali pe care organismul nu îi poate produce
  • dintre minerale – calciul, potasiul, cuprul şi manganul sunt prezente în cantităţi considerabile, iar dintre vitamine – rvitamina B2 şi vitamina B3
  • cu un conţinut cuprins între 40 -50% de zaharuri naturale, pudra de roscove are un gust dulce. Astfel, putem reduce sau elimina cantitatea necesară de zahăr a reţetelor în care o folosim. Datorită aportului ridicat de fibre, indicele glicemic al roşcovelor este mic
  • spre deosebire de pudra de cacao, carobul nu conţine cafeină sau teobromină, stimulenţi ai sistemului nervos central, deci poate fi consumat fără probleme şi de copii sau de persoanele cu sensibilitate la cafeină
  • conţine o cantitate foarte mică de lipide şi sodiu şi nu conţine gluten sau lactoză, putând fi introdusă şi în alimentaţia persoanelor cu intoleranţă la acestea

Paula Dreve

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *