fbpx

Recomandare de film: Dracula Untold 2014

dracula untold sursa foto scifinow.co.ukUn film așteptat în această toamnă a fost cel în care domnitorul transilvănean Vlad Țepeș devine temutul conte Dracula.

 

05 Octombrie 2014

12:40

Această nouă peliculă se desprinde puțin de restul producțiilor cinematografice bazate pe aceeași temă. Dacă până acum Dracula era prezentat ca un monstru însetat de sânge, de această dată producătorii au ținut cont de contextul istoric. Se punctează fidel motivul pentru care a fost temut de dușmanii lui, dar și de propriul popor.

Luat de mic din sânul familiei, pentru a fi crescut și antrenat de marele Imperiu Otoman, Vlad, interpretat de Luke Evans, ajunge să fie respectat de turci datorită calităților sale de luptător dar și pentru cruditatea de care a dat dovadă, primind astfel numele de Vlad Dracul. Întors acasă, pe mealugurile transilvănene, el preia tronul plătind tribut pentru pace turcilor.

Valori precum iubirea și devotamentul îl determină să apeleze la puteri supranaturale pentru a-și putea apăra țara, dar mai ales familia, de barbariile otomane.

Pentru publicul român acest film este „un deliciu” pentru că redă punctual o secțiune din istoria noastră. În același timp, pentru cinefilii din alte țări poate părea banal, așteptându-se, probabil, să vadă colți de vampir la tot pasul și nu povestea unui conducător dedicat, gata să-și ofere viața pentru familie și țară. Dacă veți citi discuțiile iscate pe forumuri, despre Dracula Untold, veți observa cu ușurință că mulți spectatori nu au înțeles bine pelicula, pentru că nu știu istoria noastră. Această neînțelegere explică și ratingul de 6,4 primit pe IMDb, deși nu este un film slab sau slab jucat.

Din distribuție mai fac parte Sarah Gadon, care joacă rolul soției lui Vlad, Mirena, Dominic Cooper dă viață sultanului Mehmed, Art Parkinson este fiul conducătorului român iar Charles Dance este cel care îi oferă puterile supraomenești fiind Master Vampire.

Dracula Untold poate fi văzut la Cinema Cortina Digiplex din Oradea Shopping City, este recomandat persoanelor de peste 13 ani și are o durată de 92 de minute. Consultați programul filmelor, pentru săptămâna 03 – 09 Octombrie 2014, AICI

 

Sebastian Ferchi