fbpx

Recomandare de film: Dracula Untold 2014

dracula untold sursa foto scifinow.co.ukUn film așteptat în această toamnă a fost cel în care domnitorul transilvănean Vlad Țepeș devine temutul conte Dracula.

 

05 Octombrie 2014

12:40

Aceast─â nou─â pelicul─â se desprinde pu╚Ťin de restul produc╚Ťiilor cinematografice bazate pe aceea╚Öi tem─â. Dac─â p├ón─â acum┬áDracula┬áera prezentat ca un monstru ├«nsetat de s├ónge, de aceast─â dat─â produc─âtorii┬áau ╚Ťinut cont de contextul istoric. Se puncteaz─â fidel motivul pentru care a fost temut de du╚Ömanii lui, dar ╚Öi de propriul popor.

Luat de mic din s├ónul familiei, pentru a fi crescut ╚Öi antrenat de marele Imperiu Otoman, Vlad, interpretat de Luke Evans, ajunge s─â fie respectat de turci┬ádatorit─â calit─â╚Ťilor sale de lupt─âtor dar ╚Öi pentru cruditatea de care a dat dovad─â, primind astfel numele de Vlad Dracul. ├Äntors acas─â, pe mealugurile transilv─ânene, el┬ápreia tronul pl─âtind tribut pentru pace turcilor.

Valori precum iubirea ╚Öi devotamentul ├«l determin─â s─â apeleze la puteri supranaturale pentru a-╚Öi putea ap─âra ╚Ťara, dar mai ales familia, de barbariile otomane.

Pentru publicul rom├ón acest film┬áeste┬áÔÇ×un deliciuÔÇŁ pentru c─â red─â punctual┬áo sec╚Ťiune┬ádin istoria noastr─â. ├Än acela╚Öi timp, pentru cinefilii din alte ╚Ť─âri poate p─ârea banal, a╚Ötept├óndu-se, probabil, s─â vad─â col╚Ťi de vampir la tot pasul ╚Öi nu povestea unui conduc─âtor dedicat, gata s─â-╚Öi ofere via╚Ťa pentru familie ╚Öi ╚Ťar─â. Dac─â ve╚Ťi citi discu╚Ťiile iscate pe forumuri, despre Dracula Untold, ve╚Ťi observa cu u╚Öurin╚Ť─â c─â mul╚Ťi spectatori nu au ├«n╚Ťeles bine pelicula, pentru c─â nu ╚Ötiu istoria noastr─â. Aceast─â ne├«n╚Ťelegere explic─â ╚Öi ratingul de 6,4 primit pe IMDb, de╚Öi nu este un film slab sau slab jucat.

Din distribu╚Ťie mai fac parte Sarah Gadon, care joac─â rolul so╚Ťiei lui Vlad, Mirena, Dominic Cooper d─â via╚Ť─â sultanului Mehmed, Art Parkinson este fiul conduc─âtorului rom├ón iar Charles Dance este cel care ├«i ofer─â puterile supraomene╚Öti fiind Master Vampire.

Dracula Untold┬ápoate fi v─âzut la Cinema Cortina Digiplex din Oradea Shopping City,┬áeste recomandat persoanelor de peste 13 ani ╚Öi are o durat─â de 92 de minute. Consulta╚Ťi programul filmelor, pentru s─âpt─âm├óna 03 – 09 Octombrie 2014,┬áAICI.┬á

 

Sebastian Ferchi