fbpx

Recomandare de film: Hercule 2014

hercule 2014Aventură și distracție, pe pâine, în Hercule 2014!

 

27 Iulie 2014

13:35

Evenimente Oradea vă invită și vă recomandă un film proaspăt lansat, care e încadrat în genul „acțiune”, „aventură”, însă are atâtea scene haioase de zici că e „comedie”.

S-a lansat „Hercule” și am mers să îl vedem. Bine am făcut deoarece, obosiți după o săptămână solicitantă, am ieșit din sala de cinema extrem de relaxați.

Mai toți cunoaștem povestea lui Hercule, semizeul, fiul lui Zeus și al unei muritoare. De fapt, mulți am crescut văzând la televizor serialul cu legenda lui Hercule.

Producția acestui an, 2014, din fericire, nu pune accent pe trecut, ci pe un prezent în care Hercule, mercenar fiind, acceptă un „job” de soldat pentru regele Traciei, și pentru fiica acestuia.

Aici talentul lui de strateg și luptător este scos în evidență, alături de naivitate. De ce? Deoarece el se angajează să lupte dar nu cercetează, înainte, să fie sigur dacă luptă de partea celui drept. Totuși, e bine, așa începe aventura și cele 98 de minute de film.

E foarte interesant cum producătorii râd de vechile obiceiuri ale oamenilor, acelea de a asculta de zei și a citi în stele, ironizându-le și transformându-le în momente haioase, precum vedenia lui Amphiaraus că va muri străpuns de o săgeată în flăcări, iar când săgeata vine spre el este prinsă de Hercule care îi spune „Cu plăcere!”.

În rolul principal, Dwayne Johnson, un munte de forță și mușchi, care o are alături pe frumoasa Irina Shayk, Ian McShane, John Hurt, Rufus Sewell și Peter Mullan. Regizorul filmului este Brett Ratner, cel care a produs și Brison Break (2005), Horrible Bosses (2011), X-Men: The Last Stand (2006) sau 21 (cu Kevin Spacey în 2008).

În încheiere, Hercule 2014 merită văzut, mai ales în varianta 3D. E o producție care prinde atât sexul frumos, cât și cel puternic. În consecință, domnilor invitați-vă iubitele la film în Oradea Shopping City! Atmosfera e excelentă la Cortina Cinema Digiplex, iar locurile pot fi rezervate ușor, cu un apel la 0755. 33. 22. 11. Programul filmelor pentru săptămâna 25 – 31 Iulie 2014 îl regăsiți AICI

 

Ioana Mădălina Ștefănică