fbpx

Recomandare de film: Woman in Gold 2015

sursa foto: YouTube

sursa foto: YouTube

Un film rupt din istorie, fascinant și intrigant.

 

31 Mai 2015

17:01

Evenimente Oradea vă invită să vedeți un film inspirat din fapte reale. O fărâmă de istorie ilustrată în 109 minute de film.

Povestea unei femei persecutate de regimul nazist, nevoită să se refugieze în Statele Unite pentru a scăpa de lagărul de concentrare și umilințele la care au fost supuși evreii în acea perioadă.

Maria Altman, jucată extraordinar de bine de Helen Mirren, se decide să ia unul dintre cele mai frumoase și valoroase obiecte de artă pe care, odată cu plecarea peste ocean, le lasă în urmă: un superb tablou pictat în decursul a trei ani de Gustav Klimt, Femeia în aur, care o ilustrează numaidecât pe mătușa sa, Adele Bloch-Bauer.

Acest tablou, ulterior, a intrat în posesia statului austriac, fiind găzduit, până la retrocedare, de către Galeria Belvedere din Viena, fiind considerat o Mona Lisa a Austriei. 

Pelicula este captivantă prin faptul că oferă spectatorului șansa de a trăi atât în prezent cât și în trecut, fiind o mixtură rafinată de acum și atunci.

Atmosfera anilor de dinaintea ocupării naziste era fascinantă, fabuloasă, case elegante, petreceri, rochii, bijuterii luxuriante, demnitari și femei cuceritoare.

Tocmai aceste pasaje fac din Woman in Gold (Femeia în aur) o producție cinematografică care te captivează, nu plictișește audiența, venind mereu cu ceva surprinzător.

Ryan Reynolds, în rolul avocatului, are exact doza de „combustibil” necesară ca acțiunea să meargă înainte. Mereu găsește ceva, apare ceva nou, ceva care dă șanse de reușită cazului. Țineți cont de faptul că Maria Altman dă, și chiar a dat în judecată și în viața reală, nu doar în film, statul austriac pentru redobândirea celebrei picturi.

Woman in Gold e un film mărturie, unul care trebuie văzut și simțit. Pentru unii poate fi doar banal, iar pentru alții un bun motiv de a căuta și mai multe detalii despre cazul real.

Cortina Cinema Digiplex vă așteaptă și pe voi, programul pentru săptămâna 26 Iunie – 02 Iulie 2015 îl regăsiți dând click AICI

Ioana Mădălina Ștefănică

Tabloul Woman in Gold - Gustav Klimt

Tabloul Woman in Gold – Gustav Klimt | sursa foto: womaningoldmovie.com