fbpx

Recomandare turistica: Budapesta. FOTO

Budapesta 2Fiind deja toamnă, vremea imprevizibilă, pentru o doză de relaxare și descoperire a noului, am ales să vizităm capitala Ungariei.

 

08 Noiembrie 2014

16:46

Pentru a ajunge la destinație, am călătorit 4 ore cu autocarul. Odată intrați pe unul dintre cele mai lungi bulevarde ale Budapestei, care măsoară 16 kilometri, am realizat că așteptarea a meritat pe deplin. Modernul se contopește cu vechiul, emanând aerul unui oraș frumos, plin de culoare și viață.

Budapesta este împărțită în două: Buda, reprezentând zona deluroasă, și Pesta, zona joasă.

Prima oprire a fost la kilometrul 0 al capitalei. O urcare de 5 minute ne-a adus în Cetatea Buda. Pentru artiștii care își arată talentul pe treptele cetății, pentru turiștii veniți din toate colțurile lumii, cetatea e, parcă, neîncăpătoare.

Cu toată agitația și aglomerația, acest loc oferă o panoramă impresionantă a orașului. Aici se află Palatul Prezidențial unde, la fiecare oră, are loc un spectacol mai rar întâlnit, oferit de garda palatului, care atrage mii de turiști.

Părăsind zona, cauți cu privirea o nouă țintă la care să ajungi. De îndată, îți apare în față Podul cu Lanțuri, unul dintre cele mai cunoscute poduri din Europa. Este simbolul orașului, alături de Clădirea Parlamentului și cetatea mai sus amintită. Există aici 7 poduri care traversează Dunărea, iar fiecare are ceva unic.

Zona centrală este înțesată de magazine ale celor mai importante case de modă dar și de localuri cu renume în toată lumea. Alături de Buda, și Pesta ne oferă nenumărate locuri care pot fi vizitate, de la catedrale la galerii de artă sau muzee.

Aici, ziua îți oferă culoare, iar noaptea devine captivantă. Dacă alegeți o plimbare pe malul Dunării, să nu vă lăsați aparatele de fotografiat la hotel. Sectacolul oferit de luminile orașului este deosebit. Clădirile, podurile, feriboturile care fac plimbări pe fluviu, restaurantele pe malul apei, toate ne transpun într-o atmofesferă de vis. O imagine ruptă parcă din cărțile poștale realizate cu măiestrie de artiști.

Pentru a te deplasa dintr-un loc în altul, urbea dispune de un sistem public de transport care include autobuze, trolebuze, tramvaie, feriboturi, biciclete și metrou.

Cum era de așteptat, Budapesta este o capitală care îți oferă o lecție de istorie alături de șansa de a relaționa cu oameni din ferite colțuri ale lumii, de a te relaxa sau de a petrece până la epuizare.

Evenimente Oradea te invită și pe tine la Budapesta! Distracție plăcută!

 

Sebastian Ferchi