fbpx

Recomandare turistica: Salina Turda – Oaza noastra de sanatate

salina turda sursa foto wikipediaEvenimente Oradea vă recomandă să faceți o scurtă vizită Salinei Turda. Cu toți știm beneficiile aerului salin.

 

 

26 Aprilie 2014

12:21

Indiferent de ziua în care alegeți să mergeți, cu siguranță vă veți simți mai sănătoși după câteva ore petrecute în această mină.

A fost reamenajată de curând, în 2010, după ce au fost investite 6 milioane de euro, bani proveniți de la Uniunea Europeană. Această destinație turistică și de tratament este vizitată de un număr mare de oameni, români și străini deopotrivă, pentru aportul adus sănătății.

Este constituită din mai multe încăperi precum Galeria Franz Josef, Mina Iosif – sala ecourilor, Sala Crivățului, Sala puțului de extracție, Sala de Apel, Mina Rudolf, Mina Terezia sau Mina Anton.

Cei care ați vizitat salina cunoașteți cele 13 etaje pe care, dacă nu luați liftul, le aveți de coborât pentru a ajunge la gondolă sau și mai jos, la lac, pentru a vă da preț de câteva minute cu barca pe apa sărată a minei.

Deoarece nu este doar un punct turistic ci și o zonă de tratament, au fost amenajate încăperi speciale care beneficiază de televizor, spații de joacă și wireless (internet) gratuit. Așadar vă puteți duce prichindeii o zi în salină fără mari probleme sau, de ce nu, vă puteți muta pentru câteva ore biroul la subteran.

Temperatura este mai scăzută decât cea exterioară, tocmai de aceea vă recomandăm să vă îmbrăcați mai gros, iar în cazul copiilor să aveți și haine de schimb.

Programul de intrare este Luni – Duminică 09:00 – 16:00; programul de funcționare Luni – Duminică 09:00 – 17:00 iar programul de tratament 09:00 – 17:00. Prețul biletelor este de 20 lei – adulți, 10 lei – copii, elevi, studenți, 12 lei – pensionari. Copiii sub 3 ani beneficiază de intrare gratuită.

 

Ioana Mădălina Ștefănică