fbpx

Rețetă de anghinare cu broccoli și orez

ANGHINARE CU BROCCOLI ŞI OREZPoftă de ceva bun și cu un gust special?!

 

28 Iunie 2015

14:50

Evenimente Oradea îți lansează o nouă provocare culinară: o rețetă de anghinare cu broccoli și orez. Delicioasă de te lingi pe degete.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru două porții:

  • 6 bucăţi de anghinare
  • 500 de grame de broccoli
  • 4 tije de la un apio
  • 200 de grame de orez
  • un ardei capia
  • o jumătate de praz
  • 6 căţei de usturoi
  • o lămâie
  • o linguriţă de cimbru
  • o jumătate de linguriţă de turmeric
  • 2 frunze de pătrunjel
  • o lingură de ulei de măsline
  • o linguriţă de sare
  • o linguriţă de piper roşu

Preparare:

Curăţaţi şi spălaţi anghinarea, broccoli, apio, prazul, usturoiul, lămâia și orezul.

Anghinarea o curăţaţi de tulpina lemnoasă şi de frunzele exterioare care sunt tari, până ajungeţi la cele care sunt moi şi cărnoase. De la aceste frunze tăiaţi vârfurile care sunt tari, lăsaţi doar partea cărnoasă. Scobiţi cu o linguriţă şi puful din interiorul acesteia. Vă asiguraţi că aţi curăţat toată partea tare şi lemnoasă şi o puneţi în apă rece cu o jumătate de lămâie.

Tăiaţi apio, usturoiul şi prazul rondele subţiri. Puneţi în cratiţă uleiul de măsline şi când este încins adăugaţi usturoiul, prazul şi apio feliat. Le lăsaţi să se rumenească puţin, amestecând periodic în cratiţă. Spălaţi şi adăugaţi orezul şi două căni de apă şi îl lăsaţi să fiarbă 5 minute, apoi adăugaţi sarea şi anghinarea la fiert. Lăsaţi compoziţia să fiarbă 15 minute, apoi adăugaţi broccoli spălat şi desfăcut în bucheţele şi îl lăsaţi să fiarbă 5 minute. Puneți ardeiul, cimbrul, turmericul şi coaja rasă de la jumătatea de lămâie rămasă şi omogenizaţi compoziţia. Opriţi focul, adăugaţi piperul roşu şi pătrunjelul. Sunteţi gata!

Poftă bună!

 

Monica Marton

ANGHINARE CU BROCCOLI ŞI OREZ

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *