Rețetă de cartofi copți cu fenicul
O masă hrănitoare, bogată în vitamine și minerale esențiale.
03 Ianuarie 2015
16:20
Astăzi preparăm o masă simplă, ușoară și rapidă. Din cartofi vom prelua complexul de vitamine B, vitamina C, K, magneziu, fosfor, fier, cupru și sulf. Feniculul are un efect de calmare, antiseptic, tonic, antiparazitar, afrodisiac, bogat în vitamina A, B-uri, C, E, K și Calciu.
Ingrediente necesare pentru 2 porţii:
- 8 cartofi de mărime medie
- un ardei iute, mic
- o rădăcină de fenicul
- 8 măsline negre
- 4 rămurele de mărar
- 2 rămurele de pătrunjel
- o ceapă verde
- 6 boabe de piper roşu
- o jumătate de linguriţă de piper negru
- o linguriţă de turmeric
- 3 linguri de ulei de măsline
- o linguriţă de sare
Preparare:
Spălaţi cartofii în coajă, presăraţi sare peste ei şi îi puneţi la cuptor într-un vas de yena acoperit, pentru 40 de minute la 200 de grade. Când sunt copţi, îi scoateţi, îi lăsaţi să se răcească, apoi îi decojiţi şi tăiaţi în 2 – 4 bucăţi.
Spălaţi feniculul, ceapa, ardeiul, mărarul şi pătrunjelul, le tocaţi şi le puneţi peste cartofi. Adăugaţi măslinele, piperul negru măcinat, turmericul, piperul roşu, uleiul de măsline şi un praf de sare. Amestecaţi toate ingredientele. Poftă bună!
Monica Marton