fbpx

Rețetă de ciorbă de praz cu tarhon și crutoane de pâine

supa de prazO rețetă potrivită pentru cei care mănâncă de post sau preferă o mâncare mai ușoară. 

 

29 Martie 2015

14:40

În acest articol îți propunem o supă de praz cu tarhon și crutoane de pâine. E potrivită și pentru cei mari, și pentru cei mici.

Ingrediente necesare pentru 6 porţii:

  • două bucăţi de praz
  • un morcov
  • un păstârnac radăcină
  • o rădăcină de ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • un ardei roşu
  • o rădăcină de nap
  • 3 linguri de ulei
  • jumătate de legătură de tarhon în oţet
  • jumătate de legătură de patrunjel
  • 3 litri de supă de pui sau apă
  • 100 de grame de crutoane
  • sare
  • piper

Preparare:

Spălaţi şi curăţaţi legumele. Se toacă morcovul, rădăcina de păstârnac, rădăcina de ţelină, rădăcina de pătrunjel, ardeiul roşu, rădăcina de nap şi se pun la fiert în supa de pui în care aţi adăugat sarea.

Între timp, spălaţi şi tocaţi prazul, fideluţă.

Se pune într-o cratiţă uleiul, să se încingă, se adaugă prazul tocat care se căleşte puţin, până se înmoaie.

În supa în care fierb legumele, se adaugă prazul călit. Fierbeţi ciorbiţa 15 minute, apoi adăugaţi tarhonul din oţet, puteţi adăuga şi o lingură din acest oţet sau stoarceţi jumătate de lămâie în ciorbiţă, pentru a o acri.

Adăugaţi piperul, apoi opriţi focul. Puneţi ciorbiţa în boluri, adăugaţi crutoanele şi pătrunjelul. Poftă bună!

 

Monica Marton

praz ciorba

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *