fbpx

Rețetă de crap la cuptor cu varză de Bruxelles, ca să vă meargă bine tot anul!

sursa: ceanmist.com

Azi gătim pentru un an prosper!

 

01 Ianuarie 2017

14:30

Iată că Anul Nou e aici, dar asta nu înseamnă că burțile nu își cer tributul. Așa că ne-am gândit să venim cu o rețete gustoasă și aromată, una specială, care să ne ajute vă avem un am prosper. Despre superstițiile și tradițiile de Anul Nou puteți citi dând click AICI, iar mai jos vă oferim în dar rețeta crapului la cuptor cu varză de Bruxelles.

Ingrediente necesare pentru patru porţii:

  • 1,5 kg crap
  • 1 kg de varză de Bruxelles
  • două linguri de ulei de măsline
  • 50 de grame de unt
  • o linguriţă de piper roşu
  • o jumătate de linguriţă de seminţe de negrilică
  • un vârf de cuţit de asafetida sau doi căţei de usturoi
  • o jumătate de linguriţă de chili (ardei iute uscat)
  • o jumătate de linguriţă de seminţe de fenicul
  • o jumătate de linguriţă de macis măcinat
  • un vârf de cuţit de galangal măcinat
  • câteva frunzuliţe de mărar
  • o lămâie
  • o jumătate de linguriţă de sare

Preparare:

Întâi de toate, spălaţi şi curăţaţi peştele şi varza.

Puneţi peştele pe o tavă în care aţi aşezat o foaie de copt. Pisaţi în mojar o jumătate de linguriţă piper roşu, chili şi seminţele de fenicul. Presăraţi conţinutul mojarului amestecat cu pudra de galangal, un vârf de cuţit de sare şi macis, peste peşte. Puneţi 20 de grame de unt deasupra peştelui şi îl puneţi în cuptorul preîncalzit la 180 de grade Celsius, pentru 15 – 20 de minute.

Puneţi varza la fiert în apă cu restul de sare. Când a început să fiarbă, o scoateţi şi o lăsaţi să se scurgă bine de apă.

Într-o cratiţă încinsă, adăugaţi uleiul de măsline şi apoi 30 de grame de unt. Când untul s-a topit, adăugaţi seminţele de negrilică pentru a aromatiza uleiul şi turnaţi apoi varza de Bruxelles pe care o sotaţi câteva minute. Puneți o jumătate de linguriţă de piper roşu zdrobit în mojar şi pudra de asafoetida, mai amestecaţi de câteva ori în cratiţă şi apoi opriți focul. Presăraţi deasupra verzei, mărarul spălat şi tocat.

Aşezaţi pe farfurii feliile de peşte, puneţi alături varza de Bruxellles sotată şi stropiţi totul cu zeamă de lămâie. Poftă bună!

 

Monica Marton

rețetă cu pește, crap, cum se prepară, varză de bruxelles,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *