fbpx

Rețetă de dulceață de nuci verzi

dulceata de nuci verziDelicios, un gust unic și un desert natural!

 

21 Iunie 2015

14:50

Dacă tot a venit vara, haideți să ne răsfățăm papilele cu o dulceață de nuci verzi.

Pentru a o savura, necesită și a fi preparată. Iată de ce ingrediente avem nevoie pentru o porție:

  • 2 kg de nuci verzi curăţate – aproximativ 250 bucăţi de nuci
  • 2 kg de zahăr
  •  o păstaie de vanilie
  • 1 litru de apă
  • 6 lămâi

Preparare:

Culegeţi nucile verzi de mărime medie. Pregatiţi un vas cu apă rece în care stoarceţi sucul de la 5 lămâi sau puneţi un plic de sare de lămâie în apă.

Curăţaţi nucile de partea verde şi le aşezaţi în bolul cu apă rece asigurându-vă că nucile sunt acoperite de apă, pentru aceasta puteţi chiar să puneţi o farfurie peste ele pentru a sta scufundate în apă.

Curăţati nucile cu mănuşi chirurgicale pe care le schimbaţi periodic dacă sucul verde a intrat prin ele sau folosiţi mănuşi mai groase, cauciucate, pentru a evita ca substanţa ce curge din nuci, la curăţare, nu doar să vă păteze mâinile ci chiar să vă ardă pielea de pe degete.

Curăţaţi bine toată partea verde a nucii, până nuca rămâne frumoasă, albă, doar miezul. Lăsaţi nucile curăţate, în apă, 4 – 5 ore sau până a doua zi.

Pentru sirop, puneţi un litru de apă la foc, adăugaţi păstaia de vanilie pe care aţi tăiat-o în două, pe verticală, adăugaţi două kilograme de zahăr, sucul de la o lămâie şi amestecaţi până se face un sirop gros, lipicios, apoi adăugaţi nucile şi le fierbeţi 25 – 30 de minute.

Când nucile sunt fierte, lăsaţi dulceaţa să se răcească puţin, sterilizaţi borcanele şi o aşezaţi în borcane. Poftă bună!

Monica Marton

dulceata de nuci verzi

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *