Rețetă de gem de zmeură, numai bun de preparat în casă!
Sănătos, natural, dulce!
10 Iulie 2016
14:30
În sezonul cald trebuie să profităm de fructele de vară și să le păstrăm, în diferite forme, și pentru iarnă. O variantă e congelarea, iar una, mai dulce, e pregătirea gemurilor.
O dulceață bună, făcută în casă, e desertul potrivit să aromatizeze prăjituri sau chiar un orez cu lapte. Iată rețeta propusă de noi:
Ingrediente necesare pentru o porţie:
- 4 kg de zmeură
- 50 de grame de ghimbir
- 2,5 kg de miere
Preparare:
Curăţaţi şi spălaţi zmeura. Pregătiţi un vas în care puneţi zmeura, adăugaţi mierea peste ea, o amestecaţi bine cu mierea şi o lăsaţi să stea la macerat 2 ore.
Curăţaţi, spălaţi şi daţi prin răzătoare ghimbirul pe care îl adăugaţi peste fructe.
Puneţi compoziţia, la foc mediu, pentru 30 – 40 de minute, amestecând periodic în ea. Dacă adaugaţi conservant în gem, fierbeţi zmeura doar 15 minute şi adăugaţi conservantul conform instrucţiunilor de pe ambalaj.
Când gemul este fiert, sterilizaţi recipientele şi turnați dulceața în borcane. Poftă bună!
Monica Marton