Rețetă de pate Raw – Vegan, de post!
Dacă tot a început postul… !
27 Martie 2016
17:39
Fie că postiți, fie că preferați mâncărurile nepreparate termic, raw – vegan, un pate din semințe e o soluție bună și sățioasă.
Ingrediente necesare pentru patru porţii:
- 50 grame seminţe de dovleac
- 50 grame seminţe de floarea soarelui
- 50 grame seminţe de susan
- 50 grame seminţe de in
- 100 grame de roşii deshidratate
- 100 grame de măsline fără sâmburi
- o lingură de capere conservate în oţet
- patru rămurele de cimbru verde
- zeama de la o jumătate de lămâie
- un ardei iute uscat
- o jumătate de lingurită de turmeric
- 8 boabe de piper roşu
- un praf de sare
Preparare:
Puneţi toate seminţele într-un bol, adăugaţi apă cât să treacă peste ele şi lăsaţi-le două ore să se înmoaie. Între timp pisaţi în mojar piperul şi ardeiul iute, spălaţi lămâia şi cimbrul.
Apoi, puneţi în blender seminţele înmuiate, roşiile deshidratate, măslinele, caperele, adăugaţi piperul şi ardeiul iute pisat, zeama de lămâie, cimbrul, turmericul şi sarea. Procesaţi un minut toate ingredientele, până devin pastă. E gata pateul, poftă bună!
Monica Marton
No Responses