fbpx

Rețetă de spaghetti cu scoici Vongole

spageti cu scoiciSuper delicios, inedit și deloc greu de preparat. 

 

08 Februarie 2015

17:58

În plină iarnă, Evenimente Oradea îți oferă rețeta unui preparat exotic, care pur și simplu ne aduce gânduri de vară, de vacanțe în locuri cu ape de culoarea turcoazului, nuci de cocos și multă relaxare.

Ingrediente necesare:

  • 1 kilogram de scoici Vongole
  • 400 – 500 grame de spaghetti
  • o ceapă medie
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • ulei de măsline
  • 10 bucăți de roșii cherry
  • 100 ml de vin alb
  • pătrunjel verde proaspăt sau coriandru proaspăt
  • sare
  • piper

Mod de preparare

Într-o oală punem apă cu sare la fiert, când apa clocotește, adăugăm pastele și le fierbem  „al-dente”.

Între timp, într-o tigaie, călim ceapa tocată mărunt în ulei de masline cu puțină sare până devine translucidă. Punem și usturoiul tocat fin, roșiile cherry întregi sau tăiate în două alături de scoicile spălate.

Stingem totul cu vin alb. Condimentăm cu sare și piper, după gust! Lasăm să fiarbă, la foc mediu spre mare, aproximativ 5 minute, până se combină aromele. Apoi, adăugam pătrunjelul sau coriandrul tocat mărunt.

Dacă tigaia este îndeajuns de mare, răsturnăm pastele bine scurse peste scoici și le lăsăm 3 – 4 minute la foc iute. Dacă nu avem această posibilitate, separat, într-un vas încăpător, amestecăm spaghetti cu scoicile și le lăsăm 3 – 5 minute să se „odihnească”. Se poate adăuga, opțional, peperoncino. Poftă bună!

 

Mihai Csillag

spageti cu scoici