fbpx

Rețetă gustoasă, ca să te lingi pe degete. vânete împănate

rețetă de post, cum se preparăCă țineți post, că ați încheiat postul, că mâncați vegan, are să vă placă! 

 

30 Decembrie 2018

15:41

Vinetele împănate sunt numai bune de încercat, acum că ați încheiat postul. Iar pentru a nu intra în anul nou ghiftuiți și cu multe digestive, v-am pregătit rețeta vinetelor împănate!

Ingrediente necesare pentru două porţii:

  • trei vinete medii
  • două roşii
  • trei căţei de usturoi
  • o lingură de zatar
  • o jumătate de legătură de pătrunjel
  • un vârf de linguriţă de piper
  • un praf de sare

Preparare:

Reţeta de azi se prepară în trei minute. Rapid, aşa cum o să o şi devoraţi după ce e gata. Spălaţi vinetele, roşiile, pătrunjelul şi usturoiul după ce i-aţi dat jos hăinuţa.

Crestaţi vinetele, pe lăţime, din trei în trei centimetri, grosier, cât să faceţi loc feliilor de roşii. În locul deja pregătit, ascundeţi usturoiul mărunţit şi roşiile tăiate felii. Presăraţi sarea, piperul, zatarul şi pătrunjelul. Daca nu aveţi zatar, îl înlocuiţi cu un amestec măcinat de sumac, cimbru, susan prajit, maghiran, oregano. Sumacul îl puteţi înlocui cu zeama de la un sfert de lămâie. Sunteţi gata cu pregătitul. Acum puneţi vinetele într-un vas de yena acoperit, în cuptorul preîncălzit la 200 de grade şi le uitaţi acolo pentru 40 de minute. Dacă nu acoperiţi vasul, adăugaţi trei linguri de ulei, altfel se vor arde. Eu le prefer coapte în aburii care se formează în vasul acoperit. Poftă bună!

 

Monica Marton