fbpx

Rețeta gustoasei dulceți de ardei iuți

rețetă de cum se faceCa să vezi și să nu crezi! 

 

25 Septembrie 2016

14:30

Săptămâna aceasta, o provocare pentru gospodine și iubitorii de provocări culinare: dulceață de ardei iuți.

Ingrediente necesare pentru o porţie:

  • 1,5 kg de ardei iuţi
  • 500 de grame de gogoşari
  • patru linguri de miere
  • 1,5 kg de zahăr
  • un litru de oţet

Preparare:

Spălaţi şi curăţaţi ardeii şi gogoşarii de cotoare, seminţe şi vinişoare. Când sunt gata curăţaţi, îi tăiaţi fideluţă. Vă recomandăm să lucraţi cu mănuşi cu ei, la propriu.

Puneţi la foc mediu, oţetul cu zahărul şi mierea, amestecând continuu în oală, până se leagă ca şi un sirop.

Când este gata siropul, adăugaţi ardeii şi gogoşarii tăiaţi şi continuaţi prepararea lor termică 20 – 30 de minute sau până se leagă ca un jeleu, toată compoziţia. Când dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit. E gata, poftă bună!

 

Monica Marton

rețetă de cum se face

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *