Rețeta gustoasei dulceți de ardei iuți
25 Septembrie 2016
14:30
Săptămâna aceasta, o provocare pentru gospodine și iubitorii de provocări culinare: dulceață de ardei iuți.
Ingrediente necesare pentru o porţie:
- 1,5 kg de ardei iuţi
- 500 de grame de gogoşari
- patru linguri de miere
- 1,5 kg de zahăr
- un litru de oţet
Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi ardeii şi gogoşarii de cotoare, seminţe şi vinişoare. Când sunt gata curăţaţi, îi tăiaţi fideluţă. Vă recomandăm să lucraţi cu mănuşi cu ei, la propriu.
Puneţi la foc mediu, oţetul cu zahărul şi mierea, amestecând continuu în oală, până se leagă ca şi un sirop.
Când este gata siropul, adăugaţi ardeii şi gogoşarii tăiaţi şi continuaţi prepararea lor termică 20 – 30 de minute sau până se leagă ca un jeleu, toată compoziţia. Când dulceaţa este fiartă şi borcanele sterilizate, o aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit. E gata, poftă bună!
Monica Marton