fbpx

Rețeta gustoasei și hrănitoarei supe creme de dovleac

rețetă, supă cremă de dovleacUn deliciu mai ales la început de toamnă, când dovleacul este culesc proaspăt! 

 

09 Septembrie 2018

14:33

Cum a venit toamna, ne-am gândit că e numai potrivit să vă recomandăm, dar să vă și dăm rețeta gustoasei și hrănitoarei supe creme de dovleac. Despre cât de sănătos e dovleacul puteți citi AICI iar pentru alte rețete cu dovleac dați click AICI.

Ingrediente necesare pentru 4 porţii:

  • 800 de grame de dovleac
  • un morcov
  • o rădăcină de păstârnac
  • doi cartofi
  • o ceapă mică
  • un căţel de usturoi
  • două linguri de unt
  • 1,5 litri de supă de pui
  • 1 litru de apă
  • o jumătate de linguriţă de sare
  • un  sfert de linguriţă de piper alb
  • un  sfert de linguriţă de chimen măcinat
  • un  sfert de linguriţă de coriandru măcinat
  • o linguriţă de turmeric
  • un vârf de cuţit de nucşoară

 Preparare:

Spălaţi, curăţaţi şi tocaţi cubuleţe morcovul, păstârnacul, cartofii, ceapa, usturoiul şi dovleacul din care scoateţi şi seminţele. Puneţi untul să se încingă, apoi adăugaţi ceapa, usturoiul, morcovul şi păstârnacul.

Când sunt călite, adăugaţi supa de pui, apa, dovleacul şi îl lăsaţi să fiarbă 10 minute. Adăugaţi cartofii, sare şi lăsaţi să mai fiarbă aproximativ 10 minute, până sunt bine pătrunse.

Luaţi supa de pe foc, o lăsaţi să se răcească puţin şi o puneţi într-un blender şi o mixaţi până devine o pastă. Adăugaţi piperul alb măcinat, chimenul, coriandrul, turmericul, nucşoara şi o puneţi în bolurile de supă.

Puteţi să o serviţi alătui de crutoane de pâine sau seminţe prăjite de dovleac. Poftă bună!

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *