fbpx

Reteta saptamanii: Bame cu Ciuperci

orez cu bameO rețetă ușor de preparat, delicioasă și cu puține calorii.

 

05 Iulie 2014

09:12

Evenimente Oradea vă propune în această săptămână „Bame cu ciuperci”. Bamele sunt plante originare din Etiopia, bogate în calciu, magneziu, zinc, fibre, betacaroten, vitamina A, C, B6, și multe altele.

Bamele contribuie la menținerea unui colon sănătos, previn bolile de inimă, și sunt perfecte pentru cei care țin dietă deoarece au puține calorii.

Pentru a prepara 2 porții de bame cu ciuperci avem nevoie de:

  • un usturoi verde sau 3 căței de usturoi
  • o lingură de ulei de floarea soarelui
  • 500 de grame de ciuperci tăiate în două sau în patru bucăți, în funcție de cât de mari sunt
  • 250 de grame de bame tăiate în mai multe bucăți, în funcție de dimensiuni
  • 250 de grame de orez
  • o jumătate de legatură de pătrunjel
  • o păstaie de cardamon sau un vârf de cuțit de cardamon măcinat
  • un praf de turmeric (șofran Indian/curcuma) măcinat
  • sare

Preparare:
Spălați usturoiul, bamele, ciupercile, pătrunjelul și orezul. Puneți uleiul în wok (sau într-o cratiță), când s-a încins scăldați în el usturoiul tocat, îl lăsați să se încălzească puțin.

Apoi, aruncați în wok ciupercile și bamele spălate, curățate, tăiate și orezul spălat (prefiert). Adăugați apă, cât să acopere legumele din cratiță, și un praf de sare. Acoperiți cu un capac și lăsați să fiarbă.

Dacă nu aveți orez prefiert, îl puneți să stea în apă cu câteva ore înainte de preparare sau îl puneți doar pe el în cratiță la fiert, 10 minute. Ulterior, adăugați ciupercile și bamele. După 20 – 25 de minute, în funcție de intensitatea focului, adăugați turmeric, cardamon, pătrunjelul spălat și tocat, și opriți aragazul/plita.

Puteți servi mâncarea cu o salată de mango sau orice altă  salată. Poftă bună!

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *