fbpx

Rețeta săptămânii: ciorbă de fasole verde cu costiță afumată

foto: Monica Marton

Un fel întâi pe cât de delicios, pe atât de simplu de pregătit.

 

22 August 2020

10:00

 

Ingrediente necesare:
· un kg de costiţă afumată
· 1,5 kg de fasole verde
· doi morcovi
· o ceapă mare
· 3 căței de usturoi
· un ardei iute
· 500 de ml de smântână
· o jumătate de legătură de frunze de pătrunjel
· 3 linguri de ulei
· sare

Preparare:
Spălaţi şi curăţaţi legumele.

Se toacă ceapa, morcovii, usturoiul.

Puneţi uleiul în cratiţă, să se încingă şi adăugaţi ceapa, amestecaţi până aceasta devine sticloasă.

Adăugaţi morcovii și îi căliţi la foc mic, aproximativ un minut, apoi adăugaţi costiţa tăiată bucăţi mari şi o căliţi şi pe ea.

Adăugaţi trei litri de apă, sarea şi lăsaţi să fiarbă. Dacă costiţa este prefiartă, adăugaţi și fasolea verde curăţată, spălată și tăiată la dimensiunea de 3-5 cm. Dacă costiţa este crudă, o fierbeţi 20 de minute, apoi adăugaţi fasolea verde şi mai lăsaţi ciorba să fiarbă 20 de minute. Adăugaţi ardeiul tăiat rondele, usturoiul, smântâna, fierbeţi încă trei minute, opriţi focul şi asezonaţi cu frunze de pătrunjel spălate şi tocate mărunt.

Poftă bună!

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *