fbpx

Reteta saptamanii: Ciuperci umplute cu branza de burduf si marar

ciucerpci sursa foto capitalbreastcare punct comPornim într-o nouă aventură culinară, menită să ne lase gura apă!

 

13 Iunie 2014

20:18

Evenimente Oradea vă face o recomandare, spre deliciul întregii familii. Săptămâna aceasta pregătim, împreună binenețeles, ciuperci umplute cu brânză de burduf și mărar.

Ciupercile conţin fibre și complexul de vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6) și folacin (acid folic). De asemenea, mai sunt bogate în potasiu, cupru, fier, fosfor și, cel mai important, în seleniu.

Mararul este o sursă excelentă de potasiu, sodium şi sulf. Este un foarte bun diuretic are proprietǎţi digestive, antispastice, antiinflamatorii. Amelioreazǎ anxietatea şi epuizarea nervoasǎ, insomia, tulburǎrile digestive, întǎreşte unghiile, conține ulei volatil între 2,5-4% (în frunzele de mărar și în ramurile tinere și 3-6% în seminte) calciu, potasiu, fier, magneziu, vitaminele A, B și C.

Ingrediente necesare pentru 2 porții:

  • 6 ciuperci Champignon
  • 4 linguri de brânză de burduf
  • O jumătate de legătură de mărar
  • Câteva codițe de la o ceapă
Preparare:
  • Spălați ciupercile, tocați codițele
  • Spălați mărarul, codițele de ceapă și le tocați mărunt
  • Amestecați codițele ciupercilor, mărarul și ceapa tocată cu brânză de burduf
  • Compoziția rezultată o asezați în ciupercuțe
De regulă, preparatul nu necesită sare deoarece brânza este sărată. În funcție de producătorul de brânză, puteți combina brânzeturile mai sfărâmicioase cu cele mai păstoase sau, chiar cu o linguriță de unt, dacă brânza este sfărâmicioasă și nu leagă compoziția. Mai puteți adăuga un praf de piper sau chiar chili. Încingeţi cuptorul la 200 de grade, asezați ciupercuțele în tăviță, și lăsați-le 20 – 25 de minute în cuptor.
Poftă bună!
 
 

Monica Marton

No Responses

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *