fbpx

Reteta saptamanii: Clatite cu dulceata de macese

Clatite cu dulceata de maciereDelicios de bune și ușor de pregătit sunt clătitele!

 

02 Noiembrie 2014

15:51

Dat fiind că am intrat în sezonul rece, am hotărât să vă ispitim cu o porție de clătite cu dulceață de măceșe. Acestea din urmă, măceșele, sunt foarte bogate în vitamina C dar și A,  D, E, B1, B2, K. Un izvor de sănătate pentru noi și cei dragi nouă.

Ingrediente necesare:

  • 100 de grame de făină
  • 2 ouă
  • 50 de ml de lapte
  • 100 ml apă minerală
  • 3 linguri de miere
  • puţină sare
  •  câteva linguri de ulei pentru prăjit
  •  un borcan de dulceaţă de măceşe

Preparare:

Spargeţi ouăle, puneţi un praf de sare şi începeţi să amestecaţi. Adăugați mierea, făina şi continuaţi să omogenizaţi compoziţia. Răsfățați aluatul, în timp ce amestecaţi, cu laptele şi apa minerală, până obţineţi un aluat cremos, dar subţire.

Încingeţi tigaia, puneţi o linguriţă de ulei în ea şi o dați la foc mediu. Când uleiul, care nu trebuie să băltească în tigaie ci doar să acopere într-un strat subţire toată suprafaţa acesteia, s-a încins, puneţi un polonic mic din compoziţie şi întindeți-l pe toată suprafaţa tigăii. Lăsaţi să se coacă aproximativ 2 minute. Apoi, ungeţi cu puţin ulei partea de deasupra a clătitei şi o întoarceţi, cu o spatulă, pe cealaltă parte, pentru a se coace, pentru încă un minut. O luaţi de pe foc şi continuaţi cu următoarele clătite, până finalizaţi toată compoziţia.

Luaţi câte o clătită, o întindeţi pe farfurie, puneţi peste ea două linguri de dulceaţă de măceşe, sau orice altă dulceaţă vă place, și o rulaţi. Poftă bună!

 

Monica Marton

Clatite cu dulceata de maciere

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *