fbpx

Rețeta săptămânii: gem de caise

foto: Monica Marton

Dulceața ne face zilele mai frumoase și mai colorate.

 

25 Iulie 2020

10:00

 

A sosit momentul pentru o nouă rețetă, numai bună de pregătit în week-end și nu numai, perfectă pentru micul dejun, gustare sau pentru „îndulcirea” musafirilor. Să preparăm gem de caise!

Ingrediente necesare pentru o porţie:

  • 3 kg de caise
  • o bucată lămâie
  • 2 kg de zahăr

Preparare:
Alegeţi caisele bine coapte, le spălaţi, le opăriți, le scoateți pielița, le scoateţi sâmburii și îî puneți într-un vas.

Puneţi zahărul peste ele şi le lăsaţi câteva ore acoperite, până ce zahărul s-a topit.

Puneţi caisele în cratiţă cu fund dublu, la foc mediu, le fierbeţi 20 de minute, adăugaţi zeama de la lămâie şi le mai fierbeţi 20 minute. Le spumaţi dacă este cazul.

Când gemul este fiert şi borcanele sterilizate, îl aşezaţi în borcanele pe care le puneţi la dustulit.

Poftă bună!

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *