fbpx

Reteta saptamanii: Gulii umplute cu Quinoa

Gulie umpluta cu quinoa retetaO rețetă nouă, pentru o nouă săptămână!

 

27 Septembrie 2014

16:33

Așa cum ne-am obișnuit, săptămânal facem o recomandare culinară. Astăzi gătim ceva special, însă foarte nutritiv.

Gulia este o legumă cu mare conținut de vitamina C, dar și vitamina A, E, B, potasiu, calciu, zinc, fier și tare bogată în fibre.

Quinoa, chiar dacă este cultivată în pământul din Bolivia, Peru, Ecuador și Columbia, are foarte multe beneficii pentru sănătatea noastră. În primul rând, este excelentă deoarece nu produce colesterol, ne ajută în curele de slăbire, conține vitamine și minerale esențiale care întăresc sistemul imunitar.

Ingrediente necesare pentru 2 porţii:

  • 4 gulii
  • 4 linguri de quinoa
  • un usturoi verde sau 2 căţei de usturoi
  • ceapă
  • 2 linguri de ulei sau unt
  • 2 roşii zemoase, de mărime medie
  • o crenguţă de cimbru
  • o crenguţă de rozmarin
  • o jumătate de legătură de ţelină
  • sare
  • piper

Mod de preparare: 

Spălaţi şi curăţaţi guliile, apoi le puneţi în apă cu sare la fiert pentru 15 minute. Le scoateţi de la fiert şi le scobiţi interiorul cu o lingură. Jumătate din ceea ce aţi scobit din gulii tocaţi. Fierbeţi quinoa în apă, cu un praf de sare, timp de 10 minute. Între timp, curăţaţi şi tocaţi ceapa şi usturoiul.

Pentru umplutură, puneţi untul sau uleiul în cratiţă să se incingă, adăugaţi ceapa şi usturoiul tocat. Le lăsaţi timp de un minut, adăugaţi gulia tocată şi quinoa, apoi roşiile decojite şi mărunţite în cubuleţe. Tineţi compoziţia la foc mediu 10 minute, amestecați constant în și răsfățați-o cu puţină sare.

Spălaţi şi tocaţi ţelina, cimbrul, rozmarinul şi le aruncați în cratiţă, peste umplutură. Presărați peste toată compoziţia un praf de piper.

Aşezaţi guliile într-o tavă, le umpleţi cu amestecul preparat şi le daţi la cuptor, pentru 40 de minute, la foc mediu. Pentru a nu risipi ingredientele rămase, puteţi adăuga în tavă compoziţia care excede guliilor, împreună cu un pahar de bulion sau o roşie şi cealaltă jumătate din ce aţi scobit din gulii.

Se servesc calde. Poftă bună!

 

Monica Marton

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *